312 Saat Masaj Kursu Eğitimi; süresi, katılım şartları, eğitim tarihleri hakkında bilgiler içerir.
5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği, 11UMS0178-3 Referans Kodlu Masaj Uygulayıcısı Ulusal Meslek Standardı ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 05.10.2018 tarihli ve 130 sayılı kararı ile Özel Kurslar Çerçeve Programı esas alınarak oluşturulan eğitim programını tamamlayan bireyler kendi iş yerlerini açabilir ve bu alandaki işletmelerde çalışabilirler.
Masör ya da masöz mesleği ile uğraşanlar, uğraşmak isteyenler için tasarlanmış bir eğitim programıdır. 520 saatlik 3. seviye zorunlu bir kurstur. Masaj eğitimi için hazırlanan eğitim programının sonucunda masaj elemanı (masör-masöz) olarak sertifika verilmektedir. Masör- Masöz -Masaj elemanı Kursunun program içeriğini, eğitim konularını, süresini ve kurs hakkındaki detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.
Hijyen ve sağlık kurallarına uygun bir şekilde, masaj uygulamasına ilişkin olan işlemleri, belirli bir Süre içerisinde, kendi başına yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmek eğitim programının temel amaçlarından biridir.
Eğitim süresi 02.03.2020 tarihinde MEB tarafından 312 saatten 520 saat olarak güncellenmiştir. Eğitimi tamamlayan bireyler Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika almaya hak kazanır. Eğitimi herhangi bir nedenle tamamlayamayan kursiyer tamamladığı saatleri ve dersleri içeren Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu katılım belgesi almaya hak kazanır.
312 Saatlik Masör – Masöz (Masaj) Elemanı Meslek Belgesi İle;
Eğitimin sonucunda kurs merkezimizde Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri gözetiminde yapılacak olan sertifika sınavına katılan ve kursiyerler 100 puan üzerinden 45 puan ve üzeri puanlar aldığında başarılı olarak sayılır, ve hazırlanan sertifikalar Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra kursiyerlere teslim edilir. Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 7 iş gününü aşmamaktadır.
Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine göre İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir.
Kanun’a göre istihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir. Yapacağı işe uygun meslekî eğitim aldıklarını belgelendirmeyenler istihdam edilmezler. İş yeri sahipleri, istihdam edecekleri kişilerden, yapacakları iş ile ilgili meslekî eğitim aldığını gösterir belgeyi istemek zorundadır.
Ayrıca yurtdışında geçerliliği bulunmaktadır. Kursa kayıt sırasında yurtdışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile Apostil işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.
Anka Mesleki Eğitim Kurumu, 5580 Sayılı özel Öğretim Kurumları kanunu kapsamında 2012 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı uzman, yaratıcı ve yeniliklere açık kadrosuyla eğitim öğretim alanında hizmet veren özel öğretim kurumudur.