• Yazılım ve Bilişim Eğitimleri

3D Printer-3D Yazıcı Nasıl Yapılır

  • Uzaktan Eğitim

Tamamı kendi tasarımım olan 3D yazıcının sahibi olabilirsiniz.

Kurs Detayları

Merhabalar. Tasarımının tamamı kendime ait olan 3D printerin nasıl yapıldığını öğreneceğiz. Kurs içeriğinde herhangi bir 3D yazıcının nasıl toplanacağı detaylı olarak anlatılmıştır.  Kurs kaynaklarında yazıcının teknik çizimleri verilmemektedir. Bunun tarafımca birden fazla sebebi vardır.  Kurs bitiminde internette açık kaynak olarak verilen kartezyen tür yazıları bu kurs rehberliğinde toplayabilirsiniz. Kurs içerisinde toplanan yazıcıya sahip olmak isterseniz mesaj bölümünden ulaşmanız gerekmektedir. Aynı zamanda 3D printeri topladıktan sonra karşılaşacağınız problemleri nasıl gidereceksiniz yazıcınızı nasıl stabil hale getireceksiniz hepsi kursta yer almaktadır. Kendi yaptığınıza paha biçilemez.


Yazıcının Özellikleri


- 20x20x18cm Baskı alanı.


- PLA, ABS, TPU gibi filamentlerin baskısını kolay alabilmek için ısıtmalı yatak.


- Baskı bittikten sonra otomatik kendini soğutma ve otomatik olarak kapanma.




3D Printer Nedir


Sanal ortamda tasarlanmış 3 boyutlu nesneleri katı formda somut nesnelere dönüştüren makinelere 3 boyutlu yazıcı denir.


3D baskı teknolojisi ile ihtiyaç duyduğunuz bir aparat basabilir, 3D tarayıcı ile taradığınız bir cismin çıktısını alabilir, çizdiğiniz bir tasarımı prototipleyebilir, hatta kendi ürününüzü oluşturabilirsiniz.


Kısacası 3 boyutlu yazıcılar ile dilediğiniz her şeyi basabilirsiniz.


3D Yazıcı Tarihi


İlk 3D yazıcı teknolojisi Charless Hull tarafından 1984 yılında ortaya çıkmıştır. 1986 yılında 3D Systems adlı ilk 3D yazıcı şirketinin kurulmasıyla yeni bir sektör doğmuştur.


90’lı yıllarda bu teknoloji hızla ilerlemiş, Amerika’da ilk renkli baskı alınmıştır. 2005 yılında başlayan ve 2007 yılında ilk açık kaynak kodlu, kendi parçalarını dahil prototipleyebilen yazıcıları çıkaran RepRap projesi ile 3D yazıcılar evlerimize kadar ulaşmıştır. Bu girişimin amacı maliyeti azaltarak kullanımı yaygınlaştırmaktı ve günümüzde ne kadar büyük bir başarıya ulaştığını görebiliyoruz.


Nasıl Çalışır?


3D yazıcılar, katmanlı imalat (Additive Manufacturing) diye nitelendirilen bir üretim yöntemi ile çalışırlar. Baskı için birçok hammadde kullanılsa da genellikle filament diye nitelendirilen termo plastik materyaller kullanılır.

Udemy

Udemy


3D Printer-3D Yazıcı Nasıl Yapılır
Güncel fiyat

11.00 TL

Eğitim Özellikleri
  • 3D Printer toplarken dikkat edilmesi gereken noktalar, kaliteli baskı almak için gereken ayarlar nelerdir öğreneceğiz.

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya