• Sanat ve Tasarım Eğitimleri

Bire Bir Özel Ders Yıllık 80 Saat 6000TL Yerine 3.750 TL İndirimli Kayıt Olun!

  • İstanbul

METRONOM MÜZİK KURSU METRONOM MÜZİK KURSU çello kursuna şimdi kayıt olun! İstanbul Kağıthane Sultan Selim (Sanayi) Çello Kursları.

Kurs Detayları

Alanlarında uzman eğitmenlerimiz tarafından verilen Viyolonsel (Çello)   kurslarımızın amacı öğrencilerimize müzik sevgisini aşılamak, müzik duygusunu geliştirmek ve beynin mantıksal işleyişini arttırmaktır.
Özel talep olmadığı taktirde bireysel olarak yapılan Viyolonsel (Çello)   derslerimizde öğrencilerimize Viyolonsel (Çello)’in tarihçesi, nota ve ritim bilgileri, Viyolonsel (Çello)   çalım teknikleri aktarılmaktadır. Her öğrencinin seviyesi uygun olarak oluşturulmuş programlarımız ile birlikte dünyada kabul görmüş seçkin Viyolonsel (Çello)  eserlerini tanıtarak öğrencilerimizin iyi bir Viyolonsel (Çello)   eğitimi alması başlıca amaçlarımızdandır.
Viyolonsel (Çello) yaylı çalgılar ailesinden ve perdesiz bir enstrümandır. Viyolonsel (Çello) perdesiz olma özelliğinden dolayı diğer enstrümanlara göre müzikal kulak daha da önem kazanmaktadır. Bu yüzden kursumuzun sağladığı ücretsiz 
13 yaştan itibaren her yaşa yönelik eğitim programı uygulanmaktadır.
Viyolonsel (Çello)    derslerimiz haftada 1 gün 
 şeklinde yapılmaktadır, 
ize ve hocamıza uygun gün ve saatler ayarlanabilmektedir.
Viyolonsel (ya da çello), 16. yüzyıl’da ilk örnekleri Fransa’da ortaya çıkan, esasen şekli kadın vücudunu andıran yaylı bir çalgıdır. Bu çalgının atası’Viola da gamba’ adı verilen perdeli bir çalgıdır.Viyolonsel, Keman, viyola ve kontrabas ile aynı ailedendir. Keman ile viyolonselin şekilleri büyük oranda birbirini andırsa da boyutları çok farklıdır. Karşıdan bakıldığında gövdesinin orta bölümünde bulunan ve el yazısı ile ‘f’ harfini andıran 2 ses deliği vardır. Yayın tellere teması ile titreşen tellerden çıkan ses, gövdenin içindeki havayı titreştirerek bu deliklerden geri döner.
Tellerinin adları (Bastan Tize doğru)
-do -sol -re -la
görüldüğü üzere 5 li akort sistemi uygulanmaktadır. 7 pozisyon a kadar numaralandırılır. Daha sonrası 7. pozisyon ve de ilerisi olarak geçer.
Akort ve çalınışı
Çalarken pus yani baş parmak hariç geri kalan 4 parmak kullanılır. Başparmakta kullanılır. Parmaklar sırasıyla pus hariç 1. 2. 3. ve 4. parmaklar olarak adlandırılır. Başparmak, ilk başlarda pek kullanılmamakla beraber teknik ilerledikçe müziğe dahil edilir. 7. pozisyon ve de ilerisinde daha doğrusu pus kullanılırsa 4. parmak yani serçe parmak nadiren kullanılır. 7. pozisyon ve ilerisinde pus daha sık kullanılır.
Viyolonsel, kulak dediğimiz kısımdan akort edilir büyük akortlar buradan yapılır. İnce ayar akortları fix dediğimiz küçük ****l parçalardan yapılır. Parmaklar, tuşe değilen siyah bölgeye konur. Köprüyle (eşik de denir) tuşenin arasındaki boşluktan arşe yardımıyla çalınır.Seslerin net çıkması için arşenin biraz sert bastırılması gerekir keman ve viyolaya göre çünkü viyolonselin telleri daha kalındır.Parçalara göre arada parmakla da çalınabilir.Arşe yerine sağ elimizle genelde işaret parmağımızın ucuyla teli çekerek çalınır. (bu tekniğe pizzicato denir) Viyolonsel “insan sesine en yakın” ses çıkaran müzik âletidir.
Derslerimiz , haftada 1saat şeklinde yapılmaktadır
  Öğrenciler diğer branştaki öğrencilerle grup çalışması yapabilmektedir.
  Yaylı çalgılar oda orkestrası çalışmaları yapılır.
  Her yıl öğrencilerin sene içi çalışmalarını sergiledikleri yılsonu konserleri düzenlenmektedir.
  9 yaştan itibaren her öğrenciye program uygulanmaktadır.
  Daha önce ders almış öğrencilere seviye belirleme sınavı yapılarak programdaki uygun sınıflara yerleştirilir
Akademik düzeyde alanında uzman eğitimcilerden çello (viyolonsel) dersi almak için tıklayın !

Kurs.com

Kurs.com Ofline Eğitim Platformu

Bire Bir Özel Ders Yıllık 80 Saat 6000TL Yerine 3.750 TL İndirimli Kayıt Olun!
Güncel fiyat

500.00 TL

Eğitim Özellikleri

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya