• Kişisel Gelişim Eğitimleri

GELENEKSEL EL SANATLARINA HAZIRLIK KURSU

  • İstanbul

MEB ÖZEL SANAYİ-İ NEFİSE GÜZEL SANATLAR KURSU MEB ÖZEL SANAYİ-İ NEFİSE GÜZEL SANATLAR KURSU maket kursuna şimdi kayıt olun! İstanbul Kadıköy Eğitim...

Kurs Detayları

 
Dün... Bugün ve Gelecekte
Sanayi-i Nefise İç Mimar Ceyhun Arslan’nın “ Sanata rehberlik ” ilkesiyle akademik sanat eğitimi vermek amacıyla 2008 yılında İstanbul merkezli olarak kuruldu. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı‘na bağlı olan kurumumuz, Güzel Sanatlar Fakültelerinin yaptığı Özel Yetenek Sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik eğitim programlarının yanı sıra tasarım ve sanat alanlarında 12 dalda eğitim programı ile farklı öğrenci gruplarına veya beceri geliştirme ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.
On yılı aşkın bir süredir Özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin, doğru görsel algıya sahip olmaları, gördüklerini doğru çizebilmeleri, hayal ettiklerini aktarabilme yetisini geliştirmelerini ve en önemlisi yetenek sınavlarında başarılı olarak hedefledikleri üniversiteleri kazanmalarına rehberlik ediyoruz.
“ Biz gücümüzü öğrencilerimizin yaratıcı ve katılımcı ruhundan alan bir kurumuz. “ Sanatsal eğitim programlarımızın ülkemizin geleceğine ışık tutacağına ve sanatın birleştirici doğasının olumlu sonuçlarını görebilecekleri bir gelecek armağan etmeyi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Deneyimli eğitmen kadromuz, kurum yöneticilerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri ile günümüze yön veren bir eğitim kurumu olabilme mutluluğunu yaşıyoruz.


iki ve üç boyutlu temel geometrik formların çizimi ve analizi yapılır, nesneleri geometrik formlar aracılığıyla kavrama ve çözümleme ile öğrencinin analitik düşünce gücünün geliştirilmesi ve üç boyutlu düşünebilme ve kurgulayabilme kabiliyeti kazanması hedeflenir. 

Perspektif, öğrencinin
Üç boyutlu algılayabilme ve kâğıt üzerinde gerçekçi bir kurgu yapabilmesi için en önemli plastik enstrümandır. Bu doğrultuda öğrenciye çizgisel perspektif, renk perspektifi ve ton perspektifi gibi perspektif türleri gösterilerek bu konularda çeşitli uygulamalar yapılır.

 Nesnelerin ton ve renklerinin doğru algılanması ve uygulanabilmesi için öğrenciye temel renk ve ton bilgisi verilir. Özellikle ışık-gölge üzerinde pratik uygulamalar yapılır.

 Doğru görme ve algılayabilme becerisi kazandırmaya yönelik farklı yöntem ve metodlar öğretilir.

 Edinilen temel bilgiler doğrultusunda başlangıçta modelden daha sonra ise imgesel olarak tekli ve çoklu çeşitli obje çizimleri yapılır.

 Doğru bir şekilde imgesel olarak ya da modelden İnsan figürü çizimi için özel pratik teknikler gösterilir. Gerçekçi figür çizimi için insan anatomisine dair çalışmalar yapılır.

 Perspektif ışığında iç ve dış mekan uygulamaları yapılarak öğrencinin özellikle imgesel olarak zorlanmadan çeşitli mekanları çizebilmesi hedeflenir ve bu doğrultuda pratik bilgiler verilir.

 Suluboya Özel Yetenek Sınavlarında bazen öğrencinin karşısına çıkabilen bir tekniktir. Bu nedenle suluboyanın teknik incelikleri gösterilerek pratik uygulamalar yapılır. Aynı zamanda, diğer teknikler gibi sulu boya da karakalemi geliştirdiğinden bu çalışma önemlidir.

 Kuru Boya da öğrencilerin Yetenek sınavlarında karşılaşabilecekleri bir teknik olduğundan pratik uygulamalar yapılır.

 Kolaj, nadir de olsa Özel Yetenek Sınavlarında kullanılan bir tekniktir. Üstelik yaratıcı yeteneği artırdığından dolayı atölyemizde bu teknikle ilgili uygulamalar yapılır.

 Özellikle mekan çizimlerinde çok etkili ve güzel sonuçlar veren bir tekniktir. Öğrencilerin başarılı bir şekilde üniversitede ve meslek hayatlarında bu etkili (ve nispeten zor olan) çizim tekniğini kullanabilmeleri için pratik uygulamalar yapılır.

 Öğrencinin üç boyutlu kurgulama ve biçimlendirme yeteneğini geliştireceğinden dolayı heykeltıraş eşliğinde kil ya da benzeri malzemelerden çeşitli heykel çalışmaları yapılır.

 Öğrencilerimizin pratik sanat bilgisini teorik olarak desteklemek, aynı zamanda görsel kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak için özellikle Rönesans’tan günümüze belli başlı sanat akımlarını öğrenmesi amaçlanır. Bu doğrultuda haftanın bir günü sanat tarihi dersi yapılır.

 Yine Güzel Sanatlar adayı öğrencilerimizin görsel kültür, algı ve becerilerini geliştireceğinden dolayı her hafta atölyemizde sinema tarihinden seçkin filmlerin gösterimi yapılarak film konuşmaları gerçekleştirilir.

Kurs.com

Kurs.com Ofline Eğitim Platformu

GELENEKSEL EL SANATLARINA HAZIRLIK KURSU
Güncel fiyat

400.00 TL

Eğitim Özellikleri

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya