Kurs Detayları
HİKAYE VE MASAL ANLATICILIĞI EĞİTMEN EĞİTİMİ
İnsanlığın en kadim becerilerinden biri masal ve hikâye anlatıcılığıdır. Hikâye ve masallar yoluyla çocuklar geleceğe hazırlanmış ve geleceği inşa etmelerinde onlara bu yolla malzemeler sunulmuştur.
Günümüzde ise etkili bir şekilde eğitim ortamları başta olmak üzere sosyal her ortamda masal ve hikâyelere yer verilmektedir.
Anlatımı güçlendirmek, öğretici olmak ve dinleyenleri sıkmamak için en iyi yol hikâyelerdir.
Hikâye ve masal dinlemeden büyüyen çocuk olmadığı gibi masal ve hikâye anlatmadan çocuk büyütende veya eğitende yoktur. İşte masal ve hikâyenin öğretici, eğitici ve gizemli dünyasından yararlanmak için “Hikâye ve Masal Anlatıcılığı Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı” düzenlenmiştir.
HİKAYE VE MASAL ANLATICISI NASIL OLUNUR?
Devlet üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Hikaye ve Masal Anlatıcılığı sertifika programına katılarak eğitim sonunda alınacak hikaye ve masal anlatıcılığı eğitmenliği sertifikası ile olunur.
Her branştan öğretmenler, öğretmen adayları, her bölümden üniversite öğrencileri, anne-babalar, anlatmayı sevenler ve konuya ilgi duyan herkes katılabilir. Katılım için herhangi bir önkoşul yoktur.
Başarılı olan kursiyerlere "HİKAYE VE MASAL ANLATICILIĞI EĞİTMEN EĞİTİMİ" sertifikası verilecektir.
Eğitim faaliyetleri uzaktan öğretim yöntem ve teknikleri kullanılarak, internet tabanlı olarak gerçekleştirilecektir.
Eğitim dökümanları; video ve ders notlarından (pdf, ppt, uygulama verileri) oluşmaktadır.
HİKAYE VE MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİNDE NELER ÖĞRENECEĞİZ?
Masal anlatıcılığı eğitiminde yaş gruplarının gelişimsel özelliklilerine göre masal seçmeyi ve masalı o yaşa göre anlatmayı öğreneceğiz. Ayrıca masal anlatıcılığı eğitiminde farklı gruplara uygun masal oyunları ve ritüeller ile masal saatlerimizi nasıl daha zengin hale getireceğimizin yollarını deneyimleyeceğiz. Tüm bunlarla birlikte masal anlatıcılığı eğitiminde farklı yaş gruplarına uygun masal repertuarı oluşturmaya başlayacağız.