• Yazılım ve Bilişim Eğitimleri

İSG Hizmetleri Kayıt Takip Programı

  • Uzaktan Eğitim

Ms Office Excel Vba da Kayıt Takip Programı yapmak

Kurs Detayları

Yasal Mevzuatımıza göre İSG Hizmet Sunucularının tabi olduğu yasal yükümlülükler aşağıdadır.


Bu yükümlülüklerin takibi için bu alanda çalışan profesyonellere MS Offive Vba Editörle kayıt ve takip programı yazılımını pratik olarak açıklamak istedim.


MS Office Excel Vba editörün güncel profesyonel hayatınızda pratik olarak uygulayacağınız bir programı adım adım olarak anlatmaya çalışacağım.


Kursun sonunda, excelin sadece formül yazmaktan ibaret olmadığını, basit bazı kodları ve kod bloklarını kullanarak yazılım konusunda pratik deneyimler kazanabileceğiz.


Siz de kursta açıkladığım bilgilerle kendi özgün veri tabanı kayıt programlarını yazabilirsiniz.


İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri


Mesleki risklerin önlenmesi ve bu risklerden korunulmasına yönelik çalışmaları da kapsayacak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için işveren;


a) Çalışanları arasından iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve on ve daha fazla çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde diğer sağlık personeli görevlendirir. Çalışanları arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması hâlinde, bu hizmetin tamamını veya bir kısmını ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alarak yerine getirebilir. Ancak belirlenen niteliklere ve gerekli belgeye sahip olması hâlinde, tehlike sınıfı ve çalışan sayısı dikkate alınarak, bu hizmetin yerine getirilmesini kendisi üstlenebilir. (Ek cümle: 10/9/2014-6552/16 md.) Belirlenen niteliklere ve gerekli belgeye sahip olmayan ancak 50’den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyeri işverenleri veya işveren vekili tarafından Bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartıyla işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilirler. (1) (2)


İşyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları


İş güvenliği uzmanlarının görev alabilmeleri için; çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde (A) sınıfı, tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde en az (B) sınıfı, az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise en az (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olmaları şartı aranır. Bakanlık, iş güvenliği uzmanlarının ve işyeri hekimlerinin görevlendirilmesi konusunda sektörel alanda özel düzenleme yapabilir. (Ek cümle: 4/4/2015-6645/1 md.) Sektörel düzenleme çerçevesinde maden ve yapı ile diğer sektörlerde öncelikli olarak hangi meslekî unvana sahip iş güvenliği uzmanlarının görev yapacağının ve bunların yanında görev yapacak diğer mesleklere sahip iş güvenliği uzmanlarının belirlenmesine dair usul ve esaslar, Bakanlıkça belirlenir.


(6) Belirlenen çalışma süresi nedeniyle işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının tam süreli görevlendirilmesi gereken durumlarda; işveren, işyeri sağlık ve güvenlik birimi kurar. Bu durumda, çalışanların tabi olduğu kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa göre belirlenen haftalık çalışma süresi dikkate alınır.




Tehlike sınıfının belirlenmesi


İşyeri tehlike sınıfları; 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 83 üncü maddesine göre belirlenen kısa vadeli sigorta kolları prim tarifesi de dikkate alınarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürünün Başkanlığında ilgili taraflarca oluşturulan komisyonun görüşleri doğrultusunda, Bakanlıkça çıkarılacak tebliğ ile tespit edilir.


“(1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:


a) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika.


b) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 20 dakika.


c) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 40 dakika.”


“(6) İş güvenliği uzmanları tam gün çalıştığı işyeri dışında fazla çalışma yapamaz.”


İşyeri hekimleri, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda


belirtilen sürelerde görev yaparlar:


a) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 5 dakika.


b) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika.


c) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 15 dakika.


(2) Az tehlikeli sınıfta yer alan 2000 ve daha fazla çalışanı olan işyerlerinde her 2000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir işyeri hekimi


görevlendirilir. Çalışan sayısının 2000 sayısının tam katlarından fazla olması durumunda geriye kalan çalışan sayısı göz önünde bulundurularak birinci


fıkrada belirtilen kriterlere uygun yeteri kadar işyeri hekimi ek olarak görevlendirilir.


(6) (Ek:RG-18/12/2014-29209) Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri hariç diğer


işyerlerinde çalışan işyeri hekimleri tam gün çalıştığı işyeri dışında fazla çalışma yapamaz.



Udemy

Udemy


İSG Hizmetleri Kayıt Takip Programı
Güncel fiyat

22.00 TL

Eğitim Özellikleri
  • İş Sağlığı ve Güvenliği konularında farklı ve çok sayıda işletmeye hizmet sunumunda takip ve kayıt programı oluşturmak
  • MS Office Excel Vba pratik uygulama örneği

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya