• Yazılım ve Bilişim Eğitimleri

Java Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi

  • Uzaktan Eğitim

BT Akademi uzman ve kaliteli kadrosuyla yeni Microsoft ve yazılım teknolojileri konusunda kaliteli hizmetler vermektedir. Yazılım altyapısı, iş akışı yönetimi ve yazılım eğitimleri hizmetlerimiz ile karşınızdayız.

Kurs Detayları

Java Yazılım Uzmanlığı, Eclipse, IntelliJ ortamında Java dili ile geliştirme yapmak isteyen kişiler için hazırlanmış içeriğe sahip güncel teknolojilere de değinilen bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı boyunca Java EE dünyasının her bir konusu detaylı bir şekilde ele alınarak katılımcılara aktarılmaktadır. Bu eğitim programı Java dışında herhangi bir yazılım geliştirme ortamında yazılım geliştirmiş yada yazılım geliştirmeye yeni başlayan kişilerin Java EE dünyasını hızlı ve etkin bir şekilde öğrenmeleri amacıyla düzenlemektedir. Java dili kullanılarak Java EE dünyasının bütün alanlarını kapsayan ender eğitim programlarından biridir. Eğitim Java’nın popüler 2 Ide’si Eclipse IntelliJ üzerinden ve Mysql ve Postgre veritabanları kullanılarak yapılmaktadır.

Java ekosistemi, JIT, JVM, Bytecode kavramları bu modülün başlangıcında anlatılacaktır. Ayrıca alternatif uygulama geliştirme ortamları ve java platformunun bu platformlara karşı üstün ve zayıf yanları ile genel çerçevenin anlaşılması sağlanacaktır. Eclipse ile çalışmak, yüzer panel, solution, project yapılarını anlamak ve bir uygulamayı derleyebilmek gibi temel konuların ardından Java dilinin temelleri bu başlık altında anlatılacaktır. Java dilinin söz dizimi, değişkenler, değişken isimlendirme standart ve kuralları, veri tipleri, operatörler, akış yönetimi, temel algoritmalar, koşul yapıları, döngüler, fonksiyonlar, fonksiyonları aşırı yükleme gibi konular her bir konuda hazırlanacak örnek uygulamalarla katılımcılara aktarılacaktır.

Java’nın güçlü olduğu Application Server kavramları, Wildfly, Oracle Weblogic ile kurumsal java uygulamaları geliştirme, Database Resource tanımlamaları, RMI (Remote Method Invoation), JNDI (Java Naming and Directiory Interface ) kavramları ile birbirlerinden farklı platformlardaki uygulamaları konuşturmamızı sağlayan JMS,  “point to point”, “publisler, subscriber”ı, “ActiveMQ” kullanımı yine bu eğitimin ana konularıdır.

Modül kapsamında Temel veri tabanı kavramları, piyasada kullanılan veri tabanı yönetim sistemler ve bu sistemden beklentiler (ACID), SQL Server kurulumu ve kullanıcı yetkilendirme yapısı, veri tabanıoluşturmak, schema, tablo, view, table valued function, common table expressions, altsorgular,cursor kullanarak satır bazlı işlemler, ranking ve windowing fonksiyonları, stored procedure,trigger, transaction ve istisna yönetimi gibi programlama ile ilgili kavramların yanı sıra; oluşturma, yedekleme, recovery seçenekleri, afet anında belirli bir zamana geri dönüş gibi yönetimselkonular da anlatılacaktır. Derslerde kurgulanan projelere ait veri tabanı şemaları tüm gerekli ilişkileri ile birlikte adım adımvoluşturulacaktır. SQL’in tüm detayları alıştırmalarla anlatılacaktır.

Modül kapsamında güncel masaüstü uygulama teknolojisi olan Swing uygulamaları anlatılacaktır. Swing  ile  taşıyıcı kontroller, görsel kontroller, veri bağlama, olay yönelimli programlama gibi konular hazırlanacak küçük oyun ve uygulamalarla katılımcılara aktarılacaktır. Veri tabanı temelli belirli bir kurgu içeren kurumsal bir masaüstü uygulaması sınıf ortamında geliştirilecek ve gerçek hayat durumları göz önünde bulundurularak bir deployment stratejisi oluşturulacaktır.

Java’nın alanındaki  güçlü kalelerinden biri olan JSP ve JSF teknolojisi ve son zamanlarda sektör standardı haline gelen MVC tasarım deseni kurs kapsamında anlatılacaktır. Modül başlangıcında HTML, CSS gibi olmazsa olmaz temel web konulardan bahsedilecektir. Ayrıca modul kapsamında Javascript ve JQuery gibi önyüz programlama dilleri de baslangıç ve orta seviye düzeyinde anlatılmaktadır. Java’nın  temellerinden olan http haberleşmesi, request, response nesnelerinden sonra scope, session, cookie, hidden field, query string gibi durum yönetimi stratejileri anlatılacaktır. Apache Tomcat, Primefaces, Controller (ManagedBean) , model, view, xhtml,faces servlet, faces-config-xml, url routing, action filter kullanmak, yapıları ile çalışmak, ajax ile kısmi güncellemeler yapmak güvenlik yapıları oluşturmak ve hazırlanan JSF uygulamasını işletim ortamında çalışacak şekilde yayınlamak modül kapsamında işlenecek konulardır. Veri tabanına dayanan bir web uygulamasında bulunabilecek veri listeleme veya veri girişi senaryosu içeren, JSF Hibernate (Session Factory kullanılarak), JSF JPA (Entity Manager kullanılarak), Spring Framework, Hibernate, JSF kullanılarak web uygulamaları geliştirilecek projeler geliştirilecektir. Ek olarak işlevsel ve gerçek hayat senaryolarını içeren kurumsal bir web uygulaması başından sonuna sınıf ortamında oluşturulacaktır. Görsel tasarımı hazırlanmış bir tema web uygulamasına giydirilecek, veri tabanı ve veriye erişim yapıları hazırlanarak programlanabilir kısımları oluşturulacaktır.

Hazırlanılan web veya masaüstü uygulamalarından veri tabanına erişmek için gerekli olan bilgiler bu kısımda ele alınacaktır. Öncelikle JPA ve Hibernate teknolojisinin altında bulunan bağlantılı katman incelenip veri tabanı temelli işlemlerin yapılması sağlanacaktır. ORM mantığı ise JPA ve Hibernate altyapısı ile anlatılacaktır. Database first, model first ve codefirst yaklaşımları, temel CRUD işlemleri, stored procedure ve functionlara erişmek, kompleks tiplerle çalışmak gibi konular anlatılarak veri tabanı temelli uygulamalar geliştirilecektir.

Spring Framework, web üzerinde ve büyük ölçekli kurumsal düzeyde uygulamalar geliştirmek için kullanılan popüler java tabanlı bir framework’tür. Dünya üzerinde birçok kurumsal uygulama Spring Framework ve sayısız modüllerini güvenle kullanmaktadır. Bu Eğitimde Java’nın en popüler framework’ü ile Kurumsal Java Uygulamalarını rahatlıkla geliştirebileceksiniz. Dependency Injection, Inversion Of Control, Core Spring, Spring AOP ve AspectJ, Spring Data, Repository, Transaction yönetimi, Spring MVC, Thymeleaf Template Çözümü,Spring Security, Spring Test, Spring Boot, Apache Maven, ve Restful Webservisleri gibi en çok ihtiyaç duyulan Spring Framework modülleri bu eğitimin ana konularıdır.

Java’nın güçlü olduğu Application Server kavramları, Wildfly, Oracle Weblogic ile kurumsal java uygulamaları geliştirme, Database Resource tanımlamaları, RMI (Remote Method Invoation), JNDI (Java Naming and Directiory Interface ) kavramları ile birbirlerinden farklı platformlardaki uygulamaları konuşturmamızı sağlayan JMS,  “point to point”, “publisler, subscriber”ı, “ActiveMQ” kullanımı yine bu eğitimin ana konularıdır.

Program ücretlerine KDV dahil değildir.

Genel katılıma açık programların açılması için yeterli kontenjanın sağlanması gerekmektedir.

Kontenjan sağlanamadığı durumlarda BT Akademi programı açmama hakkını saklı tutar.

BT Akademi, duyrulmuş programların tarihlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programa kayıt olmuş kişiler bu değişikliklerden haberdar edilir.

Btakademi

Gelişen teknolojiyi yakından takip eden ve Türkiye’nin saygın kurumlarının bilişim projelerine danışmanlık hizmeti veren BT Akademi uzmanları

Java Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Eğitimi
Güncel fiyat

Fiyat al

Eğitim Özellikleri
  • Temel Java Konuları
  • İleri Java Konuları
  • Veri Tabanı Programlama
  • Swing ile Masaüstü Uygulamaları Geliştirme
  • Java ile Web Programlama ve MVC Framework
  • Veritabanı Erişimi JPA ve Hibernate
  • Spring Framework – Spring Boot
  • EJB ( Enterprise Java Beans ) – JMS ( Java Message Service)

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya