Zengin içerikli ve uygulamalı eğitimle sizde Linux Sistem Yöneticisi olarak kariyerinize yön verebilirsiniz.
Gelişen Bilişim sektöründe her geçen gün linux sistem yöneticileri ihtiyacı daha da artmakta ve önem arz etmektedir. Linux İşletim sistemleri ücretsiz olması nedeniyle daha az maliyet oluşturduğu için sunucu olarak tercih edilmektedir. Linux'un tercih edilme nedenlerinden biri de Üreteceğiniz her hangi bir çözüm için ekstra herhangi bir lisans kısıtlaması ile uğraşmak zorunda kalmazsınız ve çalışan uygulamaların kaynak kodlarını inceleyebilirsiniz.
Linux Yöneticisi olmak için bilinmesi gereken olmazsa olmaz konuları bu kurs içerisinde bulabilirsiniz. Anlartılan Tüm Konular videolarda bizzat uygulanmıştır. Ayrıca bütün konuların ayrıntılı dökümantasyonu mevcuttur.(210 sayfa) Bu kursu Aldığınıza kurstaki anlatılan konularla ilgili sorularınız cevaplanacaktır.Ayrıca Kursta işlenen konularla ilgili alıştırmalar cevapları ile birlikte eklidir.
Tüm detaylı dökümanların bulunduğu forum sitemizden dökümanları inceleyebilirisiz.
Linux eğitim seti 1 Kursu ile aşağıdaki konu başlıklarını öğrenebilirsiniz ve sorulara yanıt bulabilirsiniz.
Sıfırdan Linux sunucu nasıl kurulur. İlk Network ayarları Nasıl Yapılır.
Linux'ta En çok kullaılan ve bilinmesi gereken komutlar nelerdir ve nasıl kullanılır.
Linux'ta komut arayüzündeyken yani kabukta çalışırken dosyaların vim editörü ile kullanılması.
Linux'ta Dosya sistemi hiyerarşisi nasıldır. Dosya Tipleri nedir. Dosya Oluşturma ,slme ,düzenleme nasıl yapılır.Arşivleme İşlemleri Dosya ve dizin arama nasıl yapılır.Dosya ve dizinlerde izin bilgilerinin , sahiplik ve grup bilgilerinin düzenlenmesi.
Yeni kullanıcı ekleme,silme düzenleme işlemleri . Şifre Politikası oluşturulması.Grup işlemleri.
Yum ile yazılım kurulması ,Güncellenmesi.
Kabuk Kavarmı, çevresel değişkenler, kabuk kısayolları,kabuk betikte kullanılan özel karakterler(wilcards),takma adlar,standart girdi ve çıkış yönlendirme ,komut yönlendirme(pipe),komut çıktılarının parametre ve değişken olarak kullanılması,filtreleme(grep),çıktı düzenleme(awk) , çıktı değiştirme(sed),Kabuk Programlama,değişkenler,mantıkasl kontroller(if), döngüler(for,while), fonksiyonlar,kabuk programlama püf noktaları.
Süreç Kavramı,Süreç Listeleme ve sonlandırma,Süreç öncelikleri,Arka planda oturum kapatılsa dahi çalışan komut çalıştırma(nohup)
Linux'ta kullanılan dosya sstemleri,Dosya sistemi temel bileşenleri ve yapısı,Yeni disk eklenmesi, formatlanması, mount edilmesi, swap alanı oluşturulması,kota kullanımı,dd komutu ile yedekleme işlemleri,rsysnc komutu ile yedekleme işlemleri,cp komutu ile yedekleme işlemleri,initramfs oluşturulması,ramdisk oluşturulması ,Fsck komutuile disk tarama ve onarma.
Lvm kavramı,lvm kurulumu ve lvm ile disk yönetimi,yeni disk eklenmesi,lvm snaphot.
Linux Sistemlerde Ağ(network) ayarlarının yapılması.
Zamanlanmış Görevler Oluşturulması.
Rsyslog kurulumu ve yapılandırılması, Logların merkezi sunucuya gönderilmesi,
Logratete ile log çevrimi.
Sistem Açılış Süreçleri,Grub önyükleyici programı.
En çok kullanılan 40 tane Sunucu izleme aracı.
Donanım hakkında bilgi edinme.
Çekirdek Modülleri
Bu Kurs almak için herhangi bir ön bilgi seviyesine gerek yoktur. Linux öğrenmek isteyen herkes kursa başvurabilir. Kursiyerlerin takıldığı yerlerde yardım edilecektir.
Sizde Kariyerinize Linux Sistem yöneticisi olarak devam etmek istiyorsanız bu kursa katılabilirsiniz.
Udemy