Bilgisayarlı Tasarım ve Modelleme
Bu eğitimde, özellikle elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, bilgisayar, mekatronik, gemi, makine, kontrol ve otomasyon, enerji sistemleri, uçak, havacılık, finans alanlarında çok sık kullanılan modelleme ve simülasyon konusunda güçlü bir yazılım olan Simulink programı anlatılacaktır.
Simulink, dinamik sistemleri modellemek, simüle etmek ve analiz etmek için MATLAB tabanlı bir grafik programlama ortamıdır. Arayüzü, bir grafik blok diyagram oluşturma aracı ve özelleştirilebilir blok kitaplıkları kümesidir. Simulink, Matlab ile bütünleşik çalışan bir simülasyon ortamıdır. Matlab ile entegrasyonda hem MATLAB komut, fonksiyon ve kodlarınızı çalıştırabilir hem de Matlab üzerinde komut dosyası oluşturulabilirsiniz.
Simulink bize karmaşık sistemleri tasarlama ve simülasyon yapma olanağı sağlamaktadır. Günümüzde sistemlerin simülasyonun önemi gün geçtikçe artmaktadır. Sistemlerin tasarımında büyük oranda simülasyonlardan faydalanılmakta, mümkün olduğunca tasarımın test aşamaları da simülasyon yardımıyla yapılmaktadır. Bu da prototiplere olan ihtiyacı azaltarak maliyetlerin büyük oranda düşmesini sağlamaktadır.
Simulink ile temel seviyede bir elektrik veya elektronik devrenin akım, gerilim ve güç ölçümlerini, bir güç sisteminde yük dağılımını, reaktif güç kompanzasyon sisteminin veya kütle-yay mekanik sistemini modellemesini; ileri seviyede ise bir aracın frenlemesi sistemini veya bir otobüsün süspansiyon sistemini veya bir uçağın kanatlarının aerodinamik modellemesini yapabilir, otomatik kontrol uygulamalarında ve digital görüntü ile sinyal işlemede model tabanlı tasarım imkanı bulabilirsiniz.
Katılım için sadece temel seviye Matlab bilgisi yeterlidir.
Türkiye'de ve tüm dünyada çok geniş bir alanda ve yaygın olarak kullanılan Simulink programının 15-20 dk ya da 1-2 saatte anlatılamayacağı düşüncesiyle, eğitim güncel gelişmeler paralelinde yeni konu ve örneklerle sürekli güncellenecektir. Bu nedenle eğitimle işbirliğinizi sürekli devam ettirmelisiniz.
Udemy