• Kişisel Gelişim Eğitimleri

Anaokulu ve Kreşte Psikolog Olmak Eğitimi

  • Uzaktan Eğitim

Boğaziçi Enstitüsünün uzman kadrosunun hazırladığı Anaokulu ve Kreşte Psikolog Olma Eğitimini hemen şimdi bir tıkla alarak, iş hayatınızda ön plana çıkın!

Kurs Detayları

Çocuklarınızın psikolojik gelişimini uzmanlar mı takip ediyor? Bu soru günümüzün önemli bir sorusu. Cevabı ise sorunun kendinden daha önemli. Anaokulu ve Kreşlerde psikologlara ihtiyaç arttı. Çünkü her ebeveyn çocuğunun psikolojik gelişiminin uzmanlar tarafından takip edilmesini istiyor. Öyleyse sadece bir sertifikaya sahip olmak yeterli olmuyor. Sertifika alınan kurumun eğitim kalitesi ve sertifikasının taşıdığı değer de önemli. Boğaziçi Enstitüsü olarak hazırladığımız eğitimle bu endişelerin önüne geçiyoruz. Eğitimimiz en güncel ve en yeni çocuk pedagojisi uygulamalarını içeriyor. Çünkü Anaokulu ve Kreşte Psikolog Olmak Eğitimimiz her yıl sahada yüzlerce çocukla çalışan Uzman Psikolog Oyun Terapisti Perihan Şensoy tarafından hazırlandı. Eğitim içeri ile bir uzman, sahip olduğunuz sertifika ile de bir adım öne çıkmak istiyorsanız sizi de eğitimimize bekliyoruz.

Bu eğitimle;

  • Çocuk Pedagojisi ile ilgili en güncel ve en yeni bilgileri edinmiş olacaksınız.
  • Psikoloji ya da psikolojik danışmanlık bölümlerinden yeni mezun olduysanız aldığınız bu uzmanlık sertifikalarıyla Anaokulu ve Kreşlerde iş bulacaksınız.
  • Hali hazırda Anaokulu veya Kreşte çalışıyorsanız çocuklarla ve aileleriyle nasıl çalışacağınızı öğreneceksiniz.
  • Sizleri Anaokulu ve Kreşte Psikolog Olmak Eğitimimize bekliyoruz. Fırsatı kaçırmayın!

 

ENSTİTÜMÜZ, ANAOKULUNDA VE KREŞTE PSİKOLOG OLMAK EĞİTİMİ KATILIMCILARINA ÖZEL, EĞİTİM SONRASI CANLI SORU-CEVAP DERSİ YAPMAKTADIR.

 

ÇOCUK PSİKOLOGU – PEDAGOG NE DEMEK?

Tüm dünyada çocukluk dönemi 0-12 yaş arası olarak kabul görmekte ve bilişsel ve duygusal gelişimin en önemli evresi olan 0-6 yaş erken çocukluk dönemi olarak adlandırılmaktadır. 

Kendi içerisinde; Süt Çocukluğu Dönemi (0-12 Ay), Özerklik Dönemi (12-36 Ay), Oyun Dönemi (3-6 Yaş) olarak kategorize edilen erken çocukluk dönemi, yetişkin bir bireyin temellerinin atıldığı dönem olarak da adlandırılmaktadır. Çocuğun gelişim gösterdiği her bir evre bir diğerinin alt yapısını oluştururken, herhangi bir evrede görülen aksama bir diğeri üzerine bina edildiğinde yetişkinlik sürecinde önemli problemlere yansıması olmaktadır. 

Gelişim ve çocuk psikolojisi kuramcılarına göre dönemler arasındaki geçişler net olarak tespit edilemezken, çocuklar çevresini anlamlandırmaya mikro çevre olan aileden başlamaktadır. Özerklik döneminde çocuğun hayatına mahalle, okul, hizmet ve eğitim kurumları ya da bakıcılar girmektedir. 

Erken çocukluk dönemi beyin gelişimi üzerinde önemli etkiye sahipken, çocukların bu dönemde karşılaştıkları çeşitlilik zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimleri üzerinde etki etmektedir. 

Günümüz toplumsal ve ekonomik koşullarla birlikte erken çocukluk dönemindeki 0-6 yaş grubunun hayatına tam da bu dönemde giren Anaokulu ve Kreşler, doğrudan ya da dolaylı olarak gelişim psikolojisinin yönünü belirlemektedir. 

Yine bu dönemde çocukların anneden ve aileden koparak kreşe alınması hem aile, hem, çocuk hem de eğitimciler açısından oldukça zorlayıcı bir süreçtir. 

Sürecin kolayca aşılması ve bu süreçte çocukların bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerinin aksamaması için günümüzde Anaokulu ve Kreş psikologları süreci yakından izlemekte ve gerekli yönlendirmeleri yaparak düzen ile birlikte uyumun sağlanmasını da kolaylaştırmaktadır. 

Günümüzde, her iki kavram da aynı anlama gelecek biçimde kullanılmasına karşın 1982 yılına kadar ‘Pedagoji’ bölümünü tamamlayan bireylere Pedagog unvanı verilirken, bugün eğitim fakülteleri bünyesine alınan bu bölümden mezuniyet belgesi alan kişilere Psikolojik Danışman, Rehber Öğretmen ya da Çocuk Eğitimcisi unvanları verilmektedir. 

Psikoloji bölümünden mezun olan bireyler ise yüksek lisans ya da doktora yeterliliklerinin ardından çocuk psikolojisi alanında hizmet verebilmektedir. Burada yetkinlik derecesi ve çocuk gelişimine ilişkin alan bilgisi ön plana çıkmaktadır. 

ANAOKULU ve KREŞTE PSİKOLOG OLMAK İÇİN NELER GEREKLİ?

Aile ve evinden farklı ortamlara uyum sağlamakta zorlanan çocukların gereksinimlerinin tespit edilerek problemlerin çözülmesiyle birlikte eğitimin ilk basamağı olan Anaokulu ve Kreşte Psikolog olmak için ilk olarak Psikoloji Ana Bilim Dalı’ndan mezun olmak gerekmektedir. 

Mezuniyetin hemen akabinde alan arayışında olan psikologlar için özel alternatif görünen bir alan olmasına rağmen Anaokulu ve Kreşte psikolog olmak, geleceğin yetişkinleri için önemli bir gözlem imkânı oluşturmakta.

Hem sevimli ve sevgi dolu miniklerin ihtiyaçlarına yanıt veren hem de ebeveynler ve eğitimciler için kritik bir ara formu oluşturan Anaokulu ve Kreş psikologları, uyum süreci, özbakım becerileri, davranış modellemelerinin oluşturulması ve ilköğretime hazırlık sürecinde rol oynamaktadır. 

Çocuk gelişiminin en önemli evresi olan Anaokulu ve Kreş Psikoloğu olmak için siz de online eğitim platformlarına başvurabilir, bu alanda kendinizi geliştirerek bakım hizmetine destek sağlayabilirsiniz. 

ANAOKULU ve KREŞ PSİKOLOGLARININ GÖREV TANIMI NEDİR?

Erken çocukluk dönemindeki çocukların psikolojik açıdan sağlıklı gelişimlerinin önüne çıkabilecek engelleri gözlem, planlama ve testeler aracılığıyla takip ederek çözümler sunmak üzere eğitim kurumlarında görev alan psikologlardır. 

Okul öncesi de denilen bu yaş grubunun ihtiyaç ve problemlerine yönelik yöntem ve teknikleriyle yetişkinlere de yardımcı olan Anaokulu ve Kreş Psikologları, aynı zamanda ebeveynlerle de sürece ilişkin sürekli olarak irtibat halindedir. 

Oryantasyon, bireyleri tanıma, öğrenci ve sınıf gözlemi, çocuk ve ebeveyn görüşmeleri, öğretmenler ile birebir iletişim, öğretmen görüşmeleri ve aile danışmanlığı görevlerini üstlenen Anaokulu ve Kreş psikologları, uyguladıkları test teknikleri ile de çocukların ilköğretim sürecine hazırlanmasına eşlik eder. 

ANAOKULU ve KREŞ PSİKOLOGLARI NE YAPAR?

AÇEV’in son verilerine göre Türkiye genelinde 0-6 yaş grubunda 8,8 milyon çocuk bulunmaktadır. Toplam nüfusun yüzde 11,5’ini oluşturan çocukların ise 1,5 milyonu megakent İstanbul’da yaşamaktadır. 

Çocukların beslenme, sağlık ve bakım ihtiyaçlarının ardından eğitim gelmekte ve doğumdan kısa bir süre sonra işgücüne katılan anneler için bakım evleri, oyun atölyeleri, anaokulu ve kreşler büyük önem arz etmektedir. 

0-2 yaş ve 3-6 yaş yani; Duyusal – Motor ya da Oyun Dönemi’ndeki çocuklar ile çalışan Anaokulu ve Kreş Psikologları;

- Çocukların psikolojik açıdan karşılaştıkları problemleri gözlemlemek,

- Gerekli testleri uygulayarak ölçe – değerlendirme sonuçlarını analiz etmek,

- Çocuk sağlığı ve ruh sağlığı verilerini öğretmen, yönetici ve ebeveynler ile paylaşmak,

- Aile danışmanlığı hizmetlerini yürütmek,

- Varsa tespit edilen problemlerin çözümüne yönelik stratejilerin geliştirilmesi,

- Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara özel çalışmalar yürütmek, 

- Mesleki gelişmeleri takip ederek yenilikleri hizmet verilen kuruma entegre etmek

Anaokulu ve Kreş Psikoloğu Olmak için yapılması gerekenler arasında sayılarbilir. 

Siz de hemen şimdi Anaokulu ve Kreş Psikoloğu Olmak İçin Eğitim alabilir, hayallerinize giden yolda güçlü bir adım atabilirsiniz. 

ANAOKULU ve KREŞTE PSİKOLOG OLMAK İÇİN HANGİ EĞİTİMLER ALINMALI?

Çocukların gelişimlerinin sağlıklı bir biçimde sürdürülebilmesi için birincil bakım veren ile arasında kurduğu bağ oldukça önemlidir. Çocuklarda ayrılma, korku ve aynı zamanda yoğun stresler sonucu beyne gönderilen sinyallere en yatıştırıcı tepki birincil bakım veren kişinin ilgisi ile nötrlenebilirken, erken çocukluk döneminde eğitim kurumlarında doğru iletişim büyük önem arz etmektedir. 

Erken çocukluk döneminde henüz zihinsel olgunluğa erişmemiş olan çocuklar, olumlu ve olumsuz tüm etkilere karşı ‘alıcı’ konumundadır. Bu nedenle çocukların gelişim sürecinde çevresel faktörler ne kadar etkiliyse, zihinsel süreçlerinin gelişimde rol oynayan duygusal, kültürel etmenler de büyük oranda etki etmektedir. 

Ebeveynler ile eğitim kurumlarının ortak fikir ve emeklerinin sonucu olarak Anaokulu ve Kreş Psikoloğu olmak için çocukların duygusal gelişim süreçlerinin bire bir yakından takip edilmesi gerekmektedir. Temel gereksinimlerinin karşılanmasının ardından çocukların gelişim gösterebilecekleri alanlara yönlendirilmesi, doğru iletişim teknikleri kullanarak uyum sürecine katkı sağlaması, çevresel baskı faktörlerinin etkisinde kalmadan erken çocukluk dönemlerini oynayarak ve öğrenerek geçirmeleri, bireysel gelişimlerine de katkı sağlamaktadır.

Kültür ve kültürlenme, dünyayı ve yaşamı tanıma, doğayı anlamlandırma, somut kavramları üzerinden ifade biçimleri gerçekleştirme, değer ve saygı kavramlarını anlama ve anlamlandırma dönemi olarak da bilinen erken çocukluk, psikolojik destekle birlikte doğru ve toplumsal açıdan sağlıklı seçimleri de beraberinde getirmektedir. 

Toplumsal uyuma da katkı sağlayan anaokulu ve kreş döneminde çocuklar için örneklemlerin oluştuğu paylaşım, empati, öteki vb. soyut kavramların temellerinin atıldığı anaokulu ve kreş sürecinde psikologların gözlem ve müdahaleleri hem eğitim kurumları hem de ebeveynler tarafından tercih edilmektedir. Bu nedenle başta 1,5 milyon çocuk nüfusuna sahip olan İstanbul olmak üzere Türkiye’nin hemen her şehrinde bulunan anaokulu ve kreşlerde alanında uzman bir psikolog istihdam edilmektedir. 

Anaokulu ve Kreşte Psikolog Olmak için alacağınız Eğitim Psikolojisi, Gelişim Psikolojisi, Okula Uyum ve Ayrılık Kavgası, Gelişim Takibi, Zor Çocuklarla Çalışmak, Aşırı Hareketlilik ve Dikkat Eksikliği dersleri ile alanınızda bir adım öne çıkarken, geleceğin yetişkinlerinin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. 

 

Boğaziçi Enstitüsü

Boğaziçi Enstitüsü bir uzaktan eğitim kurumu, sizlerin geleceğine şekil veren, kariyerinizi baştan aşağı üstün niteliklerle donatacak bilgileri aktaran, kişisel gelişiminiz için dünya standartlarında hizmet veren bir eğitim yuvasıdır.

Anaokulu ve Kreşte Psikolog Olmak Eğitimi
Güncel fiyat

399.00 TL

Eğitim Özellikleri
  • 1-Giriş
  • 2-Eğitim Psikolojisi
  • 3-Gelişim Psikolojisi
  • 4-Okulda İlk Gün
  • 5-Okula Uyum Süreci ve Ayrılık Kavgası
  • 6-Gelişim Takibi
  • 7-Yıllık Plan
  • 8-Aile Görüşmeleri
  • 9-Öğretmen ve Ebeveyn Seminerleri
  • 10-Zor Çocuklarla Çalışmak
  • 11-Aşırı Hareketlilik ve Dikkat Eksikliği
  • 12- hazırlık videosu
  • Anaokulu Psikoloğu Olmak - Final

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya