• Kişisel Gelişim Eğitimleri

Hafıza Teknikleri Eğitimi

  • Uzaktan Eğitim

Hafıza Teknikleri Eğitimi, şimdi Boğaziçi Enstitüsü'nde sizleri bekliyor. Tıklayın, kursu edinin, sertifikanızı alın; geleceğe yatırım yapın!

Kurs Detayları

Eğitimimizin en önemli özelliği akılda kalıcı ve günlük hayata uygun olmasıdır. Bu bağlamda standart eğitimlerden farkı çok daha kolay anlaşılabilir olmasıdır. Basitçe kısa sürede temel bilgiler vermektense, sizin için en kalıcı şekilde kurgular oluşturduk ve interaktif çalışmalarla eğitimimizi harmanladık. Hafıza güçlendirmek okul hayatında çok daha başarılı olmak, iş hayatında zaman yönetimi ve günlük hayatta ikili ilişkiler için güvenilirlik sağlamak demektir. Biz bu eğitimle sizlere unutmayı unutturuyoruz.

Bu eğitimle;

  • Unutmayı unutacaksınız.
  • Çok hassas bilgiler öğreneceksiniz.
  • Okul hayatınızda başarılı olacaksınız.
  • İş hayatınızda bir adım öne çıkacaksınız.
  • Günlük hayatınızda ikili ilişkilerinizi güvencede tutmayı öğreneceksiniz.

 

BEYNİN DEPOSU: HAFIZA

Beyin, işlevselliği ve yönetim mekanizması olarak bilim insanlarının en fazla ilgisini çeken organların başında geliyor. Vücudun kontrol merkezi olmaktan çok daha fazla işlevi saniyeler içerisinde yerine getirirken, aynı zamanda duygu ve hafızanın da merkezi olma özelliği ile her geçen gün araştırmacıları büyülemeye devam ediyor.

Günümüz teknolojilerinin en hızlı gelişen dalını yapay zekâ oluşturuyor. Birçok alanda aktif olarak kullanılan, hemen her teknolojinin içerisinde bulunan, araştırma ve gelişmiş modellemeler ile Endüstri 4.0’ın temeli kabul edilen yapay zekâ, henüz insan beyninin yanına bile yaklaşabilmiş değil.

Beynin hipokampüs, hipotalamus bölgelerin bütün bilgiyi gerekli görüldüğünde yeniden çağırılmak üzere depolarken, amigdala da olayların duygusal referanslarını saklıyor. Bu bölgelerin tümü beynin orta bölümünde yer alıyor ve birbiri ile organize çalışan kusursuz sisteme ‘Limbik’ adı veriliyor.

Beyin ile ilgili literatürlerimize giren son tanım ise Zihin Sarayı’dır. Serebrum yani korteksin beynin sa ve sol loblarına kurduğu sinir ağı ile bilişsel yetilerimizi düzenlerken, bizler bir bilgiyi geri çağırmak üzere Zihin Sarayı’na yolculuk adı verilen sistemi kullanırız. 

Araç kullanmak, bisiklete binmek, bir makineyi çalıştırmak günlük olağan rutini içerisinde gerçekleştirilirken beyin, bu işlemlerin yapılma sıklığına göre bilgiyi pekiştirerek kalıcı hale getiriyor. Korku, endişe, sevinç gibi olayların duygusal referansları ise basit hatırlatıcılar ile tekrar tekrar yaşanabiliyor. 

Biz, bütün bu işlem ve işlevselliği ‘hafıza’ ile anarken, insan beyni en ağır makineden çok daha fazla mesai yaparak günlük rutinlerimizin düzenli olması için efor sarf ediyor.

Oysa teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte en fazla şikâyet ettiğimiz konuların başında hatırlamak geliyor. 

Saniyeler içerisinde aldığımız kararların her biri beynin gerekli görüldüğünde geri çağırılmak üzere bilgiyi depolamasının sonucu olsa da, isimler, yerler, işler, telefon numaraları, kişiler hafızalarımızdan bir bir silinip gidiyor.

Peki, hafızamızın güçlü olması ve her bilgiyi doğru biçimde kısa sürede hatırlamak için ne yapabiliriz?

 

HAFIZA TEKNİKLERİ NEDİR?

İsimleri, denklemleri, listeleri, görevleri, yeni bir dili hatırlamakta kimi zaman zorlanılabilir. Öğrenmeyi ve öğrenme becerilerini yönetmenin temel adımı, hafızayı geliştirmekten geçmektedir.

Bilgileri tek bir seferde kalıcı hafızaya kaydedebilmek için, hızlı öğrenme ve hafıza teknikleri bulunmaktadır. Doğru teknikleri izleyerek, hemen hemen her insan birçok şeyi hatırlayabilme kapasitesine erişebilir.

Hafıza şampiyonlarını ele alalım. Bu insanlar zihinlerini, belli teknikleri izleyerek eğitmişlerdir. Yani zihinsel olarak bu insanların birçok kişiden herhangi bir farkı olmadığını, yalnızca doğru teknikleri kullandıklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

Basitçe incelersek hafıza teknikleri hızlı ezberleme, isimleri ve kelimeleri hatırlama, okunan şeyleri akılda tutma, yapılması gereken şeyleri hatırlama konusunda yardımcı olacak teknikleri içermektedir.

 

HAFIZA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ NE İŞE YARAR?

Beyin, bilgiyi kalıcı hale getirdiği süre boyunca bilineni aktif bir biçimde kullanmaya programlanmıştır. Bu nedenle, her bilginin insan zihninde kalıcı hale gelmesi büyük önem taşır. Hafıza Teknikleri Eğitimi, beynin sınırsız gücünü keşfederek, öğrendiklerinizi kalıcı hale getirirken öğrenmek istediklerinizin de kolayca gerekli bölgelerde depolanmasını sağlar. Hafıza Teknikleri Eğitimimiz 25 saatlik bir eğitimdir.

 

HAFIZA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ NELERİ KAPSAR?

  • Beyin ve hafıza ilişkisi,
  • Kısa, kolay ve kalıcı öğrenme,
  • Zihnin potansiyeli ve kullanımı,
  • Bellek kapasitesi,
  • Kodlama ve kaydetme,
  • Örnekleri ilişkilendirebilme,
  • Bilgiyi depolama teknikleri,
  • Depolanan bilgileri geri çağırma teknikleri, olarak sıralanabilir.

 

A’dan Z’ye Hafıza Teknikleri Eğitimi

Hafıza teknikleri eğitimlerinde günlük rutin hayatta bile uygulanabilecek belli konular ele alınmaktadır. Bu yöntemler beynin bazı kısımlarını da harekete geçireceğinden, sık sık tekrarlanması tavsiye edilir.

Bunlar ise;

  • Öğrenmek için daha fazla zaman yaratmak,
  • Okuma hızını dakikada 1.000 kelimeye kadar arttırmak,
  • Odağı arttırmak ve dış etkilerin dikkati dağıtmasını engellemek,
  • Zihni yeniden programlayarak, unutulan birçok bilgiyi hatırlamak,
  • Okunan bir metinden ana fikri kolay ve hızlı bir şekilde elde etmek,
  • Etkili notlar almak,
  • Uzun bir metni kısa bir metin içerisinde net ve öznel olarak özetlemek,
  • Bilgileri hızlı ve pratik metotlar eşliğinde ezberlemek,
  • Günlük yaşama ve kariyere uygulanabilecek odaklanma ve öğrenme becerileri kazanmak,
  • Beynin belli bölgelerini çalıştırarak kavrama ve anlama yeteneklerini geliştirmek,
  • Beynin bilgiyi toplaması ve depolaması konusunda detayları öğrenmek hafıza eğitim tekniklerinin temelleri arasında yer alıyor.

Belirtilen bu teknikleri Boğaziçi Enstitüsü hafıza teknikleri eğitimleri dahilinde bulmak, lisanslı derslerden kapsamlı olarak yararlanmak mümkün.

 

Hafıza Tekniklerini Nasıl Öğrenirim?

Her şeyde olduğu gibi, hafıza tekniklerini öğrenmek için de pratik yapmak şarttır. Birçok kişi genellikle günlük hayattaki gerçekleri ve öne çıkan materyalleri hatırlamakla uğraşır. Bunun nedeni, insanların zihin çalıştırma tekniklerine yeterince önem vermemesidir. Odaklanılan bilgiler zorlaştıkça, insanlar bilginin zihinde işlenme kapasitesine hazırlıksız yakalanabiliyorlar. Bu da bilginin zihne işlenmesini daha zor ve daha zahmetli hale getiriyor.

Hafıza tekniklerini öğrenme ve kullanma aşamasında pratik haricinde bilgileri görselleştirmek, kısaltma veya anımsatıcıların yardımını almak, zincirleme tekniklerden yararlanmak gibi metotları takip etmek mümkündür. Bellek tekniklerini uygun bilgileri hafızaya işlemek için kullanmak önemlidir. Bunun yanında yalnızca materyalleri ezberlemenin yeterli olmayacağını, konuyu ve ilgili bilgiyi derinlemesine anlamaya odaklanmak gerektiğini de belirtmekte fayda vardır.

 

Hafıza Teknikleri Eğitimi Ne Kazandırır?

Geçmişten bu yana 40’lı yaşların ardından unutkanlığın kalıcı hale gelmemesi için çeşitli egzersizler ve bulmacaların önerildiğini hemen hepimiz duymuşuzdur. Fakat bugün biliyoruz ki unutkanlık yalnızca belirli bir yaştan sonra değil, her an başımıza gelebilir. Siz de Hafıza Teknikleri Eğitimi ile zihninizi uzun yıllar canlı tutabilir, istediğiniz bilgiye kısa sürede ve kolayca ulaşabilirsiniz. 

Beynin sayısal, bilişsel ve duygusal bölgelerini harekete geçiren Hafıza Teknikleri Eğitimi, belleğin çalışma biçimini de kavramanızı sağlar. Beynin her iki lobunu da aktif biçimde kullanmanızı kolaylaştıran bu teknik ile dilediğiniz alana kolayca yönelebilirsiniz. 

 

Hafıza Teknikleri Eğitimi Neden Almalıyım?

Hafıza teknikleri eğitimi, günlük hayatta ihtiyaç duyulacak bilgileri hatırlamayı kolaylaştıracaktır. Beyni bir dahili belleğe benzettiğimizde, yaşam süresince depolanan pek çok bilginin esasında her zaman zihinde yer aldığını varsayabiliriz. Bu bilgileri yalnızca daha etkin bir şekilde akılda tutmak ve günlük hayata uyarlamak yeterlidir.

Hafıza tekniği eğitimlerinde, kolay öğrenme için, çeşitli testlerle ön plana getirilen beceriler kazandırmak ana hedeftir. Dikkati toplamak için testler, objeler, hikâyeler gibi araçlar kullanılabilir. Özellikle denenmiş ve etkisi kanıtlanmış hafıza eğitim tekniklerinin de sık sık kullanılması söz konusudur.

Alıştırma egzersizleri, dikkat geliştirme teknikleri, görsel hafızayı geliştirme, yabancı kelimeleri akılda tutma gibi eğitimler ve çok daha fazlası Boğaziçi Enstitüsü bünyesinde sunuluyor. Sertifikalı, online ve Türkçe eğitimlerle zihin geliştirme dersleri alınabiliyor. Katılım sağlanabilecek online eğitimlerin, yabancı dil öğrenme odaklı olan hafıza teknikleri ile İngilizce eğitimlerine de yer verdiğinin altını çizelim. Eğitimlere kayıt yaptırdıktan sonra sınırsız bir şekilde erişim sağlanabilir ve istenildiği kadar tekrar yapılabilir.

 

Kimler Hafıza Teknikleri Eğitimi Alabilir?

- Politikacılar,

- Üst düzey yönetici ya da yetkililer,

- Eğitimciler,

- Danışmanlar,

- AR – GE birimlerinde görev alanlar,

- Bilim insanları,

- Kolluk kuvvetleri,

- Sınavlara hazırlananlar,

- Zihnini dinç tutmak isteyenler,

- Unutkanlıktan şikayeti olanlar

Ve bu alana ilgi duyan herkes Hafıza Teknikleri Eğitimi ile beynin sınırsız dünyasına adım atabilir. 

 

Boğaziçi Enstitüsü

Boğaziçi Enstitüsü bir uzaktan eğitim kurumu, sizlerin geleceğine şekil veren, kariyerinizi baştan aşağı üstün niteliklerle donatacak bilgileri aktaran, kişisel gelişiminiz için dünya standartlarında hizmet veren bir eğitim yuvasıdır.

Hafıza Teknikleri Eğitimi
Güncel fiyat

199.00 TL

Eğitim Özellikleri
  • 1-Sizin öğrenme biçiminiz hangisi?
  • 2-Beynin Sağ ve Sol Lop Fonksiyonları
  • 3-Kodlama - Depolama - Al Bul Getir Yöntemi
  • 4-Yeni bir teste hazır mısınız?
  • 5-Alıştırma Egzersizleri
  • 6-Ambidexter - Dikkat toplama testleri
  • 7-Hafıza Çivileri Nelerdir? Hafıza Çivileri Egzersizleri
  • 8-Loci Tekniği ile Nasıl Akılda Tutulur?
  • 9-İsim Soyisim Unutmamak İstiyorum
  • 10-Yoğunlaşma Tekniği ve Alıştırmalar
  • 11-Dikkat Geliştirme Tekniği
  • 12-Akrostiş Tekniği
  • 13-Konsantrasyon Geliştirme - Metin Ezberleme
  • 14-Görselleri ve Tabloları Ezberlemek- Ünlü ressamların Tablola
  • 15-Yabancı Dil Öğrenmek ve Kelime Ezberlemek (İngilizce)
  • 16-Yabancı Kelimeleri Nasıl Hafızaya Alırız? (Rus Dili)
  • 17-Yabancı Kelimeleri Nasıl Hafızaya Alırız? (İtalyan Dili)
  • 18-Yabancı Kelimeleri Hafızaya Nasıl Alırız?
  • 19-Harf Metodu Tekniği: Fonetik Alfabe, İşaret Dili.
  • 20-Zihin Haritası Tekniği
  • Hafıza Teknikleri Eğitimi Final Sınavı

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya