• İşletme Eğitimleri

İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi

  • Uzaktan Eğitim

İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitiminde doğru mülakat tekniklerini ve doğru işe alım sürecini öğreneceğiz. İK Uzmanlarına duyurulur!

Kurs Detayları

Önemli bir duyuru yapacağım. Kâğıt kalem elinizde not alınız! İnsan Kaynakları Uzmanlarının işi sanıldığınızdan çok daha zordur. Neden böyle söyledim. İzin verin açıklayayım. İnsan Kaynakları Uzmanlarının doğru kişiyi doğru pozisyona yerleştirmeleri ve doğru seçimleri yapmaları gerekmektedir. Bu noktada onların işini zorlaştıran İnsan faktörüdür. Çünkü her birey kendi şahsına münhasırdır ve her bireye özel yaklaşılmalıdır. Bunu yapabilmek de iyi bir eğitimden geçmeyi gerektirmektedir. İşte biz tam bu noktada devreye giriyoruz. Boğaziçi Enstitüsü olarak İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi hazırladık. Eğitimimiz, alanında uzman bir akademisyen tarafından hazırlandı. Uygulanabilir, yeni bilgilerle eğitimin içeriğini zenginleştirdi. Bu eğitimle doğru mülakat tekniklerini uygulayacak, doğru işe alımları yapacaksınız. İnsan Kaynakları Uzmanlarına duyurumuzdur. Şans kapınızı çaldı. Fırsatı kaçırmayın!

Bu eğitimle;

  • Mülakat tekniklerini öğreneceksiniz.
  • Karşınızdaki adayın doğru kişi olup olmadığını anlayacaksınız.
  • İşe alımlarda başarı yüzdenizi artıracaksınız.
  • Yaptığınız işe alımlarla başarınızı taçlandıracaksınız.
  • O halde fazla vakit kaybetmeye gerek yok. İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitiminde buluşalım.

 

İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Nelerdir?

Öyleyse işe alım ve mülakat teknikleri nelerdir? görelim.

Seçim süreci, kimlerin işe alınacağına karar vermek için kullanılan spesifik adımlar bütünüdür. Süreç, adayların istihdam için müracaat etmeleriyle başlar. Ve işe alma kararı ile son bulur. İşletmeler, seçim yöntemi olarak iki farklı yöntem kullanıyor. Bunlardan en çok kullanılanı elemeci yaklaşımdır. Adayların, işi başarılı bir biçimde yerine getirip getiremeyeceklerini ölçmek için hazırlanan metotlar adaylara uygulanır. Ve prosedürdeki her adımda başarılı olan aday bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanır. Hemen belirteyim! Bu aşamaların her biri sürecin devamı için karar vermede etkili olur. Olumsuz tepki halinde, adayın reddedilmesi gündeme gelir. Bu sebeple de ilgili başvuru, o noktada askıya alınır.  Bu yönteme göre aday, geçtiği her aşamada başarılı olmak zorundadır. Başarılı olamama durumunda elenir. Peki yukarıda bahsettiğimiz diğer yöntem nedir? bütünleyici yaklaşım!  Bu yaklaşımda, adaylar tüm aşamalara girer. Hatta bu yaklaşıma göre her adımda minimum standardı karşılayamayan aday elenmez. Adayın prosedürdeki her adımda ilerlemesine izin verilir. Tüm bunlarda başarılı olmak da tek konuya bakar. İşe alım ve mülakat teknikleri! Merak etmeyin. Bu sürece dair aklınızda soru işareti bırakmayacağız.

 

İşe Alım Süreci Nedir?

İşe alım, literatürde kadrolama ya da çalışan temini sağlama olarak geçer. Hatta seçme ve yerleştirme ya da iş gören sağlanması ve işe yerleştirilmesi gibi terimler de öyle. Peki, bu kavramlara bağlı işe alım süreci nedir? hemen söyleyeyim. İşletmenin insan kaynakları planlamasında ortaya çıkan ve işletmenin ihtiyaçlarına bağlı olarak gelişen olaylar vardır. Mesela belirgin vasıf ve kişisel özellikler gösteren işgücü açığının kapatılabilmesi. Bunun için de için gerekli olan iş başvurularının alınıp değerlendirilmesi gerekir. Ardından da bir karara varılır. İşte bu sürece işe alım süreci denir. Hemen belirteyim! Bu süreçte, personel seçme süreci, personel sağlama sürecine göre ters yönde ilerler. Neden mi? açıklayayım. Personel sağlama sürecinde aday sayısı artırılarak aday havuzu genişletilmeye çalışılır. Fakat personel seçme sürecinde aday havuzu eritilmeye çalışılır. Aradaki farkı görebildiniz mi? Seçme ve yerleştirme süreci de bir dizi aşamalar içerir. Ancak bu aşamalarda yapılan hatalar uzun vadeli hatalara dönüşebilir. Bunun için seçimin titizlikle yapılması gerekir. Şimdi sizlere işe alım sürecinde takip edilmesi gereken aşamalar nedir? sıralayacağım.

  • Belirli bir iş profilinin çıkarılması,
  • Başvuruların kabulü aşaması,
  • Ön görüşme ve başvuru formu doldurma aşaması,
  • Görüşme (mülakat) aşaması,
  • Referans araştırması aşaması,
  • İşe alma kararı (ön seçim)
  • Sağlık kontrolü,
  • Teklif verme (son seçim),
  • İşe yerleştirme.

 

İnsan Kaynakları Uzmanı Ne İş Yapar?

İnsan kaynakları, günümüzde organizasyonların mamul ve hizmet üretimi olarak tanımlanan hedeflerine varmasını amaçlar. Yani, bu kaynaklardan biri olan insanı ifade eder. İnsan, üretim sürecinin olmazsa olmaz nitelikteki bir parçasıdır. Ayrıca üretimin hedefidir. İnsan kaynakları terimi bir organizasyonda, en üst yöneticiden en alt kademeye kadarki tüm çalışanları kapsar. Bu terim, aynı zamanda organizasyon bünyesinde bulunan işgücünü de kapsar. Bununla birlikte organizasyon dışında bulunan ve potansiyel olarak yararlanılabilecek işgücünü de ifade eder. İnsan kaynağının yönetimi ve yaklaşımı, personel yönetimine çağdaş bir bakış açısı sağlar. Hatta şöyle söylemek daha doğru olur. İnsan kaynağının yönetim anlayışı, insan öğesini örgütün merkezinde koyar. İnsan kaynakları uzmanı da bu kaynağı kullanır. İnsan kaynakları kavramını ön plana çıkaran bir diğer yaklaşım da budur. İnsan kaynaklarının yönetimi, personel yönetiminin insan kaynağı boyutunda algılanmasıdır. İnsan kaynakları uzmanı, bir örgütte insanların yönetimi ile alakalı felsefe, politika, prosedür ve uygulamaları genel olarak ifade eden kişidir.

 

İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Ne İşe Yarar?

İşe alımsürecinin amacı, işe alınacak personel ile doldurulacak pozisyon arasındaki en iyi ilişkiyi kurmaktan geçer. Ve bu amaçla başvuran adaylar arasından bu pozisyona en uygun adayın seçilmesi sağlanır. Başka bir tanıma göre seçme sürecinden bahsedeyim. Bu aşamada tutum, beceri, yetenek ve ilgileri organizasyonun ihtiyaçlarına en uygun olan adaydan seçilir. Peki, seçilen adayları yerleştirme süreci nasıl ilerler? Onu da söyleyeyim. İşin gerekliliklerini ve organizasyon ihtiyaçlarını karşılayabilen niteliklere sahip adaylar seçilir. Bu sayede de ihtiyaç duyulan kadrolarda işe alınma süreci başlar. Personel seçiminde kullanılan temel ölçüt şöyle ifade edilir. Açık olan işin gereklilikleri, adayın nitelikleri ve işe uygun doğru kişinin alınması. Bu, aynı zamanda yönetici ve çalışan açısından, kazan kazan yaklaşımına iyi bir örnektir. Pozisyonun gerektirdiği niteliklere uygun kişi, o işte başarılı olur. Aynı zamanda yaptığı işten mutluluk duyar. Ve iş arkadaşlarının takdirini almaya diğer çalışanlara göre daha yakın olur. Bu nedenle amaç, her bakımdan başarılı, mükemmel bir çalışan değildir. Bunun aksine işin gerektirdiği niteliklere sahip yetkin adayı, organizasyona kazandırmaya çalışmaktır. Bu niteliklerin fazlasına da azına da sahip adaylar, şirkete tam anlamıyla faydalı olmazlar. Oysaki işe uygun adayın iş memnuniyeti artıkça öz saygısı da yükselir. Ve böylelikle işine daha fazla odaklanır. Bununla birlikte başarısı ve motivasyonu da artar. Kısaca yükselen bir enerjiyle çalışır. İşte tüm bu aşamalara ulaşmak için işe alım ve mülakat teknikleri alanında bilgi sahibi olmalısınız. Bu da alana dair eğitim almakla gerçekleşir. Merak etmeyin! İşe alım ve mülakat teknikleri eğitimini nasıl almanız gerektiğini birazdan anlatacağım.

 

Online İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi

Online İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitiminin ardından siz de bu alana dair her şeyi öğreneceksiniz. Aynı zamanda işe alım ve mülakat tekniklerini adınız gibi bileceksiniz! Bununla birlikte eğitimde öğrendiğiniz değerleri iş hayatınızda da bağdaştırabileceksiniz. Bu değerin oluşmasında alacağınız kursun da oldukça önemli var. Eğitiminizi kaliteli ve güvenilir bir yerden almalısınız. Bu noktada Boğaziçi Enstitüsünün deneyimli profesyonel kadrosu sizleri bekliyor. Tecrübeli eğitmenlerimiz sayesinde alacağınız eğitimin verimi oldukça artacaktır. Bu verimi de eğitim sonunda öğrendiğiniz işe alım ve mülakat tekniklerini kavradığınızda fark edeceksiniz. Eğitim sonunda öğreneceğiniz bilgileri gelecekteki mesleğinize adım atmak için kullanacaksınız. Eğitim sürecini başarıyla tamamladığınız takdirde edineceğiniz sertifikalar işinize oldukça yarayacak. Bu sertifikalar ve edindiğiniz deneyimle işe alım ve mülakat tekniklerine dair A’dan Z’ye her şeyi öğreneceksiniz! Tüm bunlar ve daha fazlası için yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık. Boğaziçi Enstitüsü Online Eğitim Platformunda Bulunan Online İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi sayfasını açın. Eğitimi görüntüledikten sonra altta bulunan “SEPETE EKLE” butonuna basın. Ardından “SEPETİM” butonuna tıklayın. Bu sayfada kayıt işlemlerini tamamlayın ve güvenilir ödeme aşamasını tamamlayın. Enstitü Öğrenci İşleri kaydınızı onaylayacaktır. Tüm bunların ardından online olarak Online İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimine başlayabilirsiniz.

İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimimiz 5 saatlik bir eğitimdir.

 

Online İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi Sonrası Alınacak Sertifikalar Nelerdir?

Hadi öyleyse Online İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi sonrası alınacak sertifikalar nelerdir? hep birlikte göz atalım.

Boğaziçi Enstitüsü olarak sizin geleceğinizi düşünüyoruz. Bunu tabii ki biliyorsunuz. Bunun için eğitim bitiren katılımcılarımıza Enstitü olarak üç farklı sertifika veriyoruz. Bu sertifikaların, geleceğiniz için en iyi yatırımlardan biri olduğunu unutmayın. Bu yatırımı doğru bir şekilde kullanmak sizin elinizde! Ayrıyeten Enstitü olarak sizin geleceğinize katkı sağladığımız için gurur duyuyoruz. Eğitim sonunda alacağınız sertifikalar şunlardır.

1-) Boğaziçi Enstitüsü İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi belgesi

2-) Üniversite onaylı İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi belgesi

3-) Uluslararası akredite olan İngilizce İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi belgesi alacaksınız.

Eğitimi başarıyla tamamlamanız, sertifikanızı almak için yeterlidir. Eğitimi tamamladığınızda iletmiş olduğunu adrese sertifikalarınızı gönderiyoruz. Dilerseniz Enstitümüze gelerek sertifikalarınızı elden de alabilirsiniz.

 

İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi Ders İçerikleri

  • İK Seçme ve Yerleştirme İşe Alım Süreci
  • İK Seçme ve Yerleştirme İşe Alım Aşamaları
  • İK Seçme ve Yerleştirme Mülakat Türleri
  • İK Seçme ve Yerleştirme Yetkinlik Bazlı Mülakat
  • İK Seçme ve Yerleştirme Değerlendirme Merkezi

Boğaziçi Enstitüsü

Boğaziçi Enstitüsü bir uzaktan eğitim kurumu, sizlerin geleceğine şekil veren, kariyerinizi baştan aşağı üstün niteliklerle donatacak bilgileri aktaran, kişisel gelişiminiz için dünya standartlarında hizmet veren bir eğitim yuvasıdır.

İşe Alım ve Mülakat Teknikleri Eğitimi
Güncel fiyat

29.00 TL

Eğitim Özellikleri
  • İK Seçme ve Yerleştirme İşe Alım Süreci
  • İK Seçme ve Yerleştirme İşe Alım Aşamaları
  • İK Seçme ve Yerleştirme Mülakat Türleri
  • İK Seçme ve Yerleştirme Yetkinlik Bazlı Mülakat
  • İK Seçme ve Yerleştirme Değerlendirme Merkezi

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya