• Psikoloji Eğitimleri

Oyun Terapisi Eğitimi

  • Uzaktan Eğitim

Oyun Terapisi Eğitimi Neleri Kapsar? Oyuna dair tüm detaylara hakim olabileceğiniz Oyun Terapisi Eğitimi; oyunun tarihi, özellikleri ve çeşitleri

Kurs Detayları

Oyun Terapisi Eğitimi Aydın Üniversitesi Onaylı ve Sertifikalıdır.

Eğitim Süresi Uzaktan Eğitim + Online Eğitim + Süpervizyon Eğitimi olmak üzere  40 saattir.

Eğitimci tarafından hazırlanmış video ders anlatımları, pdf kaynaklar, katılımcılarla canlı bağlantılar ve süpervizyon eğitimlerinden oluşmaktadır.

  • Eğitim programı, uzaktan eğitim (interaktif)  formatında hazırlanmıştır. Eğitimler bireysel öğrenme hızına göre tasarlanmıştır. Eğitimin ortalama bitirilme süresi 6 aydır. Eğitime dilediğiniz zaman başlayabilir ve istediğiniz hızda bitirebilirsiniz. Sertifikanız eğitim bittikten sonra 7 gün içinde kargoya verilmektedir.
  • Eğitimlere katılım için sınırlama yoktur. İstediğiniz   zamanda ve yerde, internete bağlı olduğunuz tüm cihazlardan  eğitim alabilirsiniz.
  • Sertifika sınavı Enstitü web sitesi üzerinden yapılır, sınava katılmak için belirli bir gün sınırlaması bulunmamaktadır. Eğitimi biten katılımcılarımız hazır olan sınav sistemine kendilerini hazır hissettiklerinde giriş yaparlar.
  • Katılımcılar daha sonra döküman + canlı yayınlar + süpervizyon sürecinde ilerleyecektir.
  • Tüm süreçte başarılı olan katılımcılar  sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası   alabileceksiniz.
  • Eğitim sonunda bir uzmanlık eğitiminde üç sertifika almaya hak kazanacaksınız bunlar; Aydın Üniversitesi onaylı  Boğaziçi Enstitüsü Başarı Sertifikası ve ICSE onaylı dünya çapında sertifikanızdır.

NOT  :  Oyun Terapisi Eğitimi sonunda alınan sertifikalar ilgili meslekler dışında kimseye uygulayıcı yetkisi vermez. Uygulayıcı ünvanı için eğitimin tüm süreçlerini başarılı şekilde tamamlamak gereklidir. Oyun Terapisi yapmak yetkinlik ister. Bir çok eğitim alarak alanda deneyimli olmayı gerektirir.

 

Oyun Terapisi

Her yaşta çocuğun hayatında önemli bir yer tutan oyun; çocukların bilişsel, sosyal ve psiko-motor gelişimlerini sağlayan en önemli etkinliktir. Çocukların kendini ifade edebildiği, yaratıcı potansiyelini ortaya çıkardığı, dil becerileriyle birlikte duygusal becerini de geliştiren önemli bir fırsattır.

Her çocuğun temel aktivitesi olan oyun; doğal, dinamik ve iyileştirici bir süreçtir. Evrensel olarak çocukların kendilerini ifade etmelerinin yolu olarak kabul edilen oyun; bilinçdışına erişimin de araçlarından bir tanesidir. Oyun ile arzularını gerçekleştiren, travmatik yaşantılarını oyuna yansıtan çocuklar aynı zamanda yetişkinlik rollerine hazırlanır, sorumluluk duygusu geliştirir ve mevcut çatışmalardan kendini bu şekilde korur. 

Ebeveyn ve çocuk arasındaki duygusal bağı güçlendiren oyun; kardeş doğumu, taşınma, okula başlama gibi çocuklar için stres kaynağı olan durumların önceden canlandırılarak etkisinin azaltılmasını da sağlar. 

Çocuklar, özellikle yoğun stres altında oldukları dönemlerde, kendilerini en iyi resim ve oyunlarla ifade eder. Bu nedenle psikologlar, tanı ve tedavi süresince çocukların bu resim ve oyunlarını; kurgu, imgelem, simgeler ve gerçekle bağdaşması yönünden yoğun bir biçimde inceler. 

 

Terapötik Oyun nedir? 

Terapötik oyun, çocukların içerisinde bulundukları durumlara ya da yaşadıkları olaylara çıkış yolu bulmasını sağlayan, güçlükleri ifade etmesini kolaylaştıran ve kendine özgü baş etme yöntemlerini bulmak için kurguladığı bir yöntemdir. 

Dünya genelinde üç farklı görüş açısından değerlendirilen Terapötik Oyun; birey-merkezli, psikoanalitik ve serbest yapısal olabilir. Oyun içerisindeki sembolik yansımalar çocukların önemli deneyimleri doğru, rahat ve güvenilir bir biçimde ifade etmesine olanak sağlarken, duygusal ve davranışsal güçlükler yaşayan 3 - 13 yaş grubu çocuklara uygulanan yapılandırılmamış Çocuk Merkezli Oyun Terapisi’nin de temelidir. 

Kökeni Carl Rogers’ın 1951 yılında yaptığı çalışmalara dayanan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Amerika'da Kuzey Texas Üniversitesinde Ulusal Oyun Terapisi Merkezi’nin kurulmasına kadar geçen süreçte hem de büyük gelişim göstermiş hem de psikologlar tarafından en fazla ilgilenilen alanlardan bir tanesi olmuştur. 

Çocukların oyunlarının uzman gözlemi ile yorumlanmasını temel alan Terapötik Oyun; aynı zamanda çocuklarla ilişki kurma sanatıdır. Terapist, çocukların oyundaki aktif biçimde tercih ettiği yönelimlerinden onların hem oyun dilini hem de bu oyun dilinin altında yatan nedenleri açık ve anlaşılır biçimde ifade ederek gerekli çözümleri sunar. 

Yetişkinlerde terapi süreci ile aynı işleve sahip olan Terapötik Oyun, çocukların iç dünyalarında anlamlandıramadıkları olayların nedenlerinin anlaşılmasını sağlarken, problemli davranışların azalması için de en etkili metodolojilerden birisidir. 

Kabul edilemeyen duyguların sosyal açıdan sosyal açıdan kabul edilebilir alternatif eylemelere dönüştürülmesinde rol oynayan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, keyifli etkinliklerle mutluluk duygusunun artmasına ve çocuklardan davranışların dönüştürülmesine yardımcı olur. Bütün bunlarla birlikte çocuklukta bastırılan veya daha önceden kesintiye uğrayan duyguların serbest bırakılmasını da kolaylaştıran Terapötik oyun, davranışlarla kendini gösteren doğrudan öğrenme ve üstesinden gelme halini de güçlendirir. 

Empati yeteceğinin geliştirilmesinde rol oynayan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, benlik algısı, yeterlilik, özdenetim, yaratıcı problem çözme, gerçeğin sınanması, dayanışma ilişkisi inşa etme ve davranışsal provaların yanı sıra çocuklara sosyal durumlarda varolan ipuçlarını okuyabilmek için alıştırma yapma olacağı sağlar. 

 

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?

Sağlık ve özgür bireyler gelişmiş bir toplumun en temel kriterlerinden birisidir. İlk çocukluk döneminden itibaren baskı ve stres içerisinde büyüyen, kendisini yeterince ifade edemeyen, utangaç ya da agresif davranışlar sergileyen bireylerin aldığı uzman desteği de bu nedenle büyük önem arz eder. 

Çocukların bilişsel, sosyal ve psiko-motor gelişimlerinde etkin rol oynayan oyun terapisti; gelişim psikolojisi, eğitim psikolojisi ve klinik psikoloji ilkeleri doğrultusunda çocukların kendilerini gerçekleştirmelerini sağlar. 

Geleceğin meslekleri arasında görülen ve 2002 yılından bu yana özellikle okullar başta olmak üzere hemen her eğitim kurumunun bünyesinde faaliyetlerini sürdüren psikologlar, Oyun Terapisi Eğitimi ile alanında bir adım öne çıkmayı da başarıyor. 

Teorik ve akademik bilginin yanı sıra kullanılan materyallerle birlikte terapötik süreci en doğru biçimde kullanmanıza imkân tanıyan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi, eğitim kurumlarında görev almanızı da kolaylaştırır. 

Okul öncesi ve ilköğretim kurumlarında etkili ve faydalı faaliyetler yürütmenize olanak sağlayan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi, dünya çapında bu alanda uzman kuramcıların yöntem ve tekniklerinden faydalanarak alanınıza en iyi olmanızı da mümkün kılar. 

Alanında uzman terapistlerin deneyimlerinden faydalanarak mesleki, özel çalışmalarınız ve akademik başarılarınız ile adınızı duyurma imkânı elde edeceğiniz Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi ile çocukların dünyasına giden yolda emin adımlarla yürüyebilirsiniz. 

Uzmanlık alanınıza bir yenisini daha eklemek için tercih edebileceğiniz Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi ile hem aile içi bağların güçlenmesi hem de çocukların sağlıklı yetişkinler olarak geleceğe adım atmasını sağlayabilirsiniz. 

Bebekler, kuklalar, taşıtlar, dart oyunları, su, kum, plastik bloklar ve oyun hamurları gibi birden fazla materyal kullanarak tasarlanan oyunlar ile çocukların içerisindeki tüm agresyonu çıkarmasına yardım edebilir, travmatik olayların meydana getirdiği anksiyeteyi ortadan kaldırmalarına yardımcı olabilirsiniz. 

Mesleğinizde hızla ilerlemenizi ve eğitim kurumlarında görev almanızı kolaylaştıracak olan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi ile çocukların yargı ve becerilerinin geliştirmesine katkıda bulunabilirsiniz. Düşük belki saygısı, öfke kontrol bozukluğu, duygusal, fiziksel yada cinsel tacize uğrayan, öğrenme güçlüğü ya da okul problemi, otorite sıkıntısı, takıntılı cinsel yönelimleri, özgüven problemi ve kardeş kıskançlığı yaşayan çocuklarda davranış değişimlerini destekleyen Oyun Terapisi Eğitimi’yle   meslek yaşamınızda sağlam bir temel oluşturabilir, gelecek nesillere umut olabilirsiniz. 

Filial Terapi ile aileleri de dahil edebileceğiniz bu süreçte, güçlü ve sağlıklı ailelerin sayısının artmasına da yardımcı olabilirsiniz. 

 

Oyun Terapisi Eğitimi Neleri Kapsar?

Oyuna dair tüm detaylara hakim olabileceğiniz Oyun Terapisi Eğitimi; oyunun tarihi, özellikleri ve çeşitleri, oyun terapisinin ortaya çıkışı ve tarihi ile başlar. İlk bölümün ardından çocuk gelişiminde oyuna ilişkin kuram ve teoriler ele alınırken, oyun terapisi türleri ve aile oyun terapisinin detayları aktarılır. Çocuk merkezli oyun terapisinin özelliklerinin yer aldığı eğitim programında oyun odasında bulunması gerekenler ve oyun terapisinde kullanılan temalar işlenir. 

Bu alanda gerçekleştirilen son çalışmalar ve modern yaklaşımların temel alındığı Oyun Terapisi Eğitimi, yalnızca mesleki kariyerinizde en iyiler arasında yer almanızı sağlamakla kalmaz aynı zamanda geleceğin mesleklerinden birine sahip olmanızı mümkün kılar. 

 

Oyun Terapisi Eğitimini Kimler Alabilir?

 

  • Profesyonel çocuk gelişimi uzmanları,
  • Eğitim hizmeti sağlayanlar ve hizmetlerine yeni alanlar eklemek isteyenler,
  • Çocuk ve ergen psikiyatrları,
  • Okul öncesi ve anaokulu öğretmenleri,
  • Rehber öğretmenler,
  • Psikologlar,
  • Psikolojik danışmanlar,
  • Sosyal hizmetler görevlileri,
  • Odyoloji uzmanları,
  • Dil ve konuşma bozukluğu terapistleri,
  • Aile danışmanları,
  • Uzmanlık alanlarına yeni deneyimler eklemek isteyenler,
  • Lisan ve Lisansüstü öğrencileri

 

Oyun Terapisi Eğitimi alarak hem kendi bireysel gelişimlerine katkı sunabilir hem de bu alanda yeni bir dünyanın kapısını aralayabilirler. 

Boğaziçi Enstitüsü bünyesinde alanında uzman isimler tarafından sizlere sunulan Oyun Terapisi Eğitimi ile hem modern yaklaşımları takip edebilir hem de kariyer basamaklarını hızla tırmanabilirsiniz. 

Kariyer hedefleriniz arasında geleceğin meslekleri arasında gösterilen Oyun Terapistliği bulunuyorsa profesyonel iş yaşamınızda karşılaşabileceğiniz vaka örnekleriyle mesleğinize hızlı giriş yapabilir, kısa sürede alanınızda en iyiler arasında yerinizi alabilirsiniz. 

Kurumsal eğitim süreçlerinizin ardından danışmanlık hizmetlerinden faydalanarak markanızı geleceğe taşıyabilirsiniz. 

 

Oyun Terapisi Eğitimini Nasıl Alabilirim?

Online Eğitim kapsamında bulunan Oyun Terapisi Eğitimi’ni, dilediğiniz zaman tek tık ile Boğaziçi Enstitüsü güvencesiyle alabilirsiniz. 

 

Oyun Terapisi’nin Diğer Terapi Yöntemlerinden Farkı Nedir?

Yetişkinlerde terapi ne ise çocuklarda da oyun terapisi aynı uygulamalara denk gelir. Yetişkinler anlatı yoluyla duygu, düşünce ve durumları ifade ederken çocuklarda bu oyunlar aracılığı ve oyunların yorumlanmasıyla sağlanır. 

 

Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası Nasıl Alınır?

Oyun Terapisi Eğitimi’nin tamamlanmasının ardından sertifikanız kargo yoluyla adresinize iletilir. 

Boğaziçi Enstitüsü

Boğaziçi Enstitüsü bir uzaktan eğitim kurumu, sizlerin geleceğine şekil veren, kariyerinizi baştan aşağı üstün niteliklerle donatacak bilgileri aktaran, kişisel gelişiminiz için dünya standartlarında hizmet veren bir eğitim yuvasıdır.

Oyun Terapisi Eğitimi
Güncel fiyat

8990.00 TL

Eğitim Özellikleri
  • Oyun Terapisi Eğitimi - Gelişim Modelleri
  • Gelişim Modelleri 2
  • Çeşit Sözel Tepki
  • Oyun Terapisinde Süreç
  • Oyun Terapisinin Temelleri
  • Oyun Terapisi - Temalar
  • Oyun Terapisi Eğitimi - Final

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya