Kendi kendine eğitim, her zaman hayalini kurduğunuz hayatı ve kariyeri büyütmenin sırrıdır.

İşte ve hayatta başarılı insanlar sürekli öğrenmenin peşindelerdir. Örgün eğitim, kendi kendine öğrenme, yeni deneyimler kazanma veya hatta başarısızlık yoluyla öğrenme yoluyla olsun, başarıya ulaşmak için gereken deneyimler.

Kendi kendine eğitimin anahtarı, profesyonel gelişim planınızın tüm bölümleri gibi, stratejik hedeflerinize özel olarak hedeflenmesini sağlamaktır. Neyi geliştirmeye çalışıyorsun? Ticari becerileriniz, C-suite kimlik bilgileriniz, kodlamanız mı yoksa sadece insan becerileriniz mi? Bazı eski alışkanlıklardan kurtulmanız ve yenilerini geliştirmeniz mi gerekiyor? Her iki durumda da, kişisel gelişim planınız, kendiniz için hedefleriniz etrafında oluşturulmalıdır.

Kendi kendine eğitim birçok farklı biçimde gelir ve öğrenme stilinize, bütçenize, zaman diliminize ve ilgi alanlarınıza en uygun kombinasyonu seçip seçebilirsiniz…

 

KENDİ KENDİ EĞİTİM İÇİN EN İYİ KAYNAKLARDAN BİRİ ONLINE ÖRGÜN EĞİTİM

 

Kendi kendine eğitim için en zaman alıcı ve pahalı seçenek, belirli öğrenim kurumları aracılığıyla örgün eğitimdir.

Deneyiminizde büyük bir boşluğu doldurmaya çalışıyorsanız veya bir sonraki adım için kalifikasyon gerekiyorsa bu iyi bir seçenektir. Hem kampüs formatlarında hem de çevrimiçi olarak sonsuz seçenekler mevcuttur. Yüksek öğrenime meraklıysanız ancak diploma veya derecenin tamamını istemiyorsanız, bazı kuruluşlar Stanford ve MIT çevrimiçi olarak çeşitli konularda denetim tarzı kurslar sunmaktadır.

Peşinde olduğunuz bir MBA ise, yine kampüs sürümlerinde, çevrimiçi sürümlerde ve hatta şimdi süper yoğun yoğunlaştırılmış sürümlerde gelirler.

 

KISA ATÖLYELER + EĞİTİM KURSLARI

 

Bir konuya kısa bir daldırmaya ihtiyacınız varsa, kısa bir atölye veya kurs sizin işiniz olabilir. Çatışma yönetimi eğitiminden müşteri hizmetleri becerilerine kadar her şeyi sağlayan sayısız eğitim sağlayıcısı var. Sadece çevrimiçi olun ve etrafta neler olduğunu görün.

 

DİJİTAL KISA KURSLAR (LINKEDIN LEARNING / COURSERA / UDEMY)

 

Sadece bazı parçacıklar, bir tazeleme veya bir konunun ilginizi çekip çekmediğini öğrenmek istiyorsanız, dijital kısa kurslar sizin işiniz olabilir. LinkedIn Learning, Coursera ve Udemy gibi platformlar, sınırsız bir dizi konuda kendi hızınızda öğrenmenize olanak tanıyan abonelikler sunar. Tamamlandığında, isterseniz bir öğrenme kaydı da alabilirsiniz.

 

KONFERANSLAR

 

İyi bir konferansı kim sevmez? Konferansların avantajı, yalnızca öğrenme için değil aynı zamanda benzer düşünen insanlarla etkileşim için de fırsatlar sunmasıdır. Konferanslarda, ileride daha fazla öğrenmeye ve diğer fırsatlara yol açabilecek harika bağlantılar kurabilirsiniz. Pahalı olabilirler ve bir blok zaman taahhüdü gerektirirler. Benim tavsiyem, dikkatli bir seçim yapmak ve konferansınızın beklentilerinizi karşıladığından emin olmak olacaktır.

Şehir dışı konferansların bir diğer avantajı da, size başka bir ortamda biraz zaman geçirme fırsatı vermesidir. Ne zaman bir konferansta olsam, her zaman diğer etkinlikleri konferans tarihlerine göre planlamak için zaman ayırırım. Bu, tedarikçi veya müşteri ziyaretleri veya en iyi uygulama şirketlerinin turlarını düzenlemek olabilir. Ne kadar çok öğrenirseniz o kadar iyi.

 

KİTAPLAR + DERGİLER

 

90'ların sonunda, eğitimimi tamamlayıp çalışmaya başladığımda internet emekleme dönemindeydi. Üzerinde fazla bir şey olmamasının yanı sıra erişilmesi zor ve yavaştı. Tek sonsuz bilgi kaynağım kitaplardı. E-kitaplar icat edilmeden önce, ciltsiz, ciltli veya dergi arasında bir seçimdi.

 

PODCAST'LER

 

Bence son on yılın en iyi icatlarından biri Podcast. Bu talkback radyosu, ancak talkback olmadan ve gerçekten ilginç konular hakkında. İşin püf noktası, sizinle gerçekten konuşan ve daha sık öğrendiğiniz bir podcast bulmaktır.

 

BLOGLAR VE VLOGLAR

 

Eğitim bloglarına ve vlog'lara abone olmanın en iyi yanı, gönderilerin doğrudan gelen kutunuza gelmesidir. Bu formatı seviyorum çünkü ilgimi çekenleri okuyabiliyorum ve şu anda değer katmayacak şeyleri silebiliyorum. Başkalarının deneyimlerinden ve öğrenmelerinden çok şey öğrenebilirsiniz. İyi blog ve vlog gönderileri genellikle ilham verir ve motive eder, bu da öğrenme yolculuğunuzda kesinlikle anahtardır.

 

TED TALKS + YOUTUBE (EVET, ŞAKA DEĞİL)

 

Hepimiz iyi bir TED Talk videosunu severiz ve bunlarla ilgili en iyi şey fikirlerin genellikle oldukça modern olmasıdır. Kısa bir öğrenme seçeneği, çok kısa sürede (20-40 dakika) çok şey alabilirsiniz.

YouTube hakkında şaka yaptığımı düşünebilirsiniz ama yıllar içinde onu izleyerek çok şey öğrendim. Hemen hemen her şey hakkında bilgi edinmek için harika bir yer. YouTube olmasaydı, bana her gün ilham veren yalın bir akıl hocası bulamazdım. YouTube'daki videoları bana yalın konusunda yepyeni bir bakış açısı ve yön verdi.

Söyleyeceğim tek şey, her şeyi bir tuz tanesi ile alıp aynı konuda birden fazla video izlemek. Ayrıca, tüm kenar çubuğu bağlantılarıyla tavşan deliğinden aşağı inmekten kaçınmanız gerekir.

 

NASIL BAŞLANIR + BAŞARILI

 

Sağlam bir kendi kendine eğitim planına sahip olamamak, öğrenmek, büyümek ve hızlı sonuç almak isteyen biri için bir seçenek değildir. Hiçbirimizin eğitimin sınırlarında dolaşmaya, pek çok farklı alanla uğraşmaya ve pek çok şey hakkında pek bir şey öğrenmemeye vaktimiz yok.

Kişisel kendi kendine eğitim programım kitaplar, konferanslar, çevrimiçi kısa kurslar, podcast'ler, TED Talks ve YouTube'un birleşiminden oluşuyor. Podcast'leri seviyorum çünkü yürürken veya araba sürerken öğrenebiliyorum. LinkedIn kısa kursları harika çünkü diyaloğu hızlandırabiliyor ve 1,5 kat daha hızlı öğrenebiliyorum. YouTube favoriler listemde çünkü ilgilendiğim alanlarda diğer insanların ne yaptığını görebiliyorum, bu steroidler üzerinde Kıyaslama. Konferansları seviyorum çünkü burası benim gibi düşünen ve benimle aynı tutkulara ve zorluklara sahip insanlarla enerjimi tazeleyebildiğim yer.

kadının elleri kendi kendine eğitim için siyah deri dergiyi açan yukarıdaki seçeneklerin birçoğunu kullanıyorum ve ah bu kişi nasıl vakit buluyor diye düşünebilirsiniz. İşin püf noktası, bir öğrenme zihniyeti geliştirmek, kendi iyiliği için öğrenmeyi sevmek ve tüm cevaplara sahip olmadığınızı bilmek.

Yüzeyde rastgele öğreniyor gibi görünebilirim ama her zaman altta yatan bir tema vardır. Şu anda iki şeye odaklanıyorum. İyi alışkanlıklar geliştirmede ve bana hizmet etmeyen eski alışkanlıklardan kurtulmada daha iyi olmak istiyorum. Çalışma hayatımda, iyileştirme kültürünün gelişmesi ve yüksek performanslı ön saf ekiplerin oluşturulması beni büyülüyor. Öğrenmeyi seçtiğim her şey bu odak alanları etrafında toplanıyor. Bu şekilde, öğrenmeye harcadığım zamandan en fazla etkiyi alıyorum.

Tuhaf kitabı okuyorsanız ve başkalarının önerdiği TED Konuşmalarını izliyorsanız, bu yıl eğitim hedeflerinizin ne olduğunu bulmak için biraz zaman ayırmayı düşünün. Bunu takiben kendinize bir kendi kendine eğitim planı yapın ve öğrenmeye başlayın. Sonuçlar sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya