İyi bir eğitim almak için çok çalışmak uzun zamandır yapılacak doğru şey olarak görülüyor, çünkü eğitim başarının anahtarıdır. Ama neden? Burada daha fazlasını öğrenin. Çoğu insan eğitimin başarının anahtarı olduğuna inandığından, okulda çok çalışmak ve ileri eğitime veya koleje devam etmek uzun zamandır ebeveynler ve öğretmenler tarafından teşvik edilmiştir. Sivil haklar aktivisti Martin Luther King, Jr. bir keresinde, “Eğitimin işlevi, kişiye yoğun bir şekilde düşünmeyi ve eleştirel düşünmeyi öğretmektir. Zeka artı karakter - gerçek eğitimin amacı budur." Sözleri bugün hâlâ geçerliliğini koruyor. Lise düzeyinde bile öğrenciler, toplumu yeni bir ışık altında görmelerini sağlamak için metinleri, sayıları ve eğilimleri analiz etmeye teşvik edilir. Bu, zihni genişletir ve dünyayı yeniden görmemize yardımcı olur. Ancak eğitimin bizim için iyi olmasının birçok başka harika nedeni ve profesyonel başarının anahtarı olabileceği birçok yol var.

 

1. Hayatınızın kişisel kontrolünü ele geçirmenize yardımcı olur

Sonsuza kadar yaşamak istediğin hayata doğmamış olabilirsin. Ve eğitimin yardımcı olabileceği yer burasıdır. Bir eğitim alarak kendinize hayatınızı daha iyi hale getirme şansı verirsiniz. Giriş seviyesi bir çalışan yerine mezun olabilir ve yönetici olabilirsiniz. CEO veya hissedar olabilir ve ayın sonunda sadece maaş yerine ev kârı alabilirsiniz. Zamanla, tüm dünyanız açılabilir ve yeni, heyecan verici kişisel ve kariyer fırsatları gelişebilir. Halk Üniversitesi, üniversite düzeyinde eğitim almak için birçok seçenek sunar. Ve UoPeople öğrenim ücretinden muaf olduğu için, eğitiminize sponsor edemeyen bir aileden gelmek, başlamanız için bir engel değildir.

 

2. Dünyanın daha iyi bir yer olmasına yardımcı olur

Eğitiminizi kazandıkça, neyin doğru, yanlış, adil ve haksız olduğuna dair daha derin bir anlayış kazanacaksınız. Akıl yürütme ve eleştirel düşünme becerilerinizi geliştirdikçe, bu becerileri hayatınızdaki durumlara uygulayabileceksiniz. Bir vatandaş olarak hak ve sorumluluklarınızın farkında olacaksınız. Daha dengeli kişisel kararlar vereceksiniz ve zamanla bunları topluma uygulayacak ve dünyanın daha iyi bir yer olmasına yardımcı olacaksınız.

 

3. Size istihdam için gerekli becerileri sağlıyorsa

Bir üniversite derecesinde ilerlerken, zamanınızı nasıl yöneteceğinizi öğreneceksiniz; birkaç görevi aynı anda nasıl yürütür ve diğer öğrencilerden profesörlere ve endüstri profesyonellerine kadar her türden insanla nasıl etkileşim kurarsınız. Bu beceriler gelecek için hayati önem taşımaktadır. İşyerine gittiğinizde - ya da olgun bir öğrenciyseniz işyerine geri döndüğünüzde - daha dikkatli bir şekilde bilenmiş bir dizi kişilerarası ve organizasyonel beceriler alacaksınız. Bunların tümü, işte parlamanıza ve profesyonel dünyanın size sunduğu zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

 

4. Size artan kazanç gücü verir

Georgetown Üniversitesi tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, üniversite mezunlarının yaşamları boyunca ortalama olarak 1 milyon dolar daha fazla kazanç elde ettiğini buldu. Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir başka araştırma, lise ve üniversite mezunları arasındaki ortalama yıllık gelir farkının yaklaşık 17.500 dolar olduğunu buldu. Tabii ki, öğrenci kredilerini geri ödüyorsanız, bunların hepsi kâr olmayacaktır. Ancak, University of the People gibi öğrenim ücreti olmayan bir üniversitede eğitim alarak bu sorunu aşabilirsiniz, çünkü öğrendikçe öğrenim ücretini ödemek için borç almanıza gerek kalmayacaktır. Minimum değerlendirme ücretlerini karşılamak için birçok burs da mevcuttur.

 

5. Eğitim, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmenizi sağlar

Mark Zuckerberg üniversitedeyken daha bağlantılı bir toplum hayal etti ve Facebook'u icat etti. Gerisi tarih. Ancak dünyayı değiştirecek bir web sitesi icat etmeseniz bile, üniversite sizi hayallerinizi yaşama şansına bağlayabilir.

İstek listenizde daha yüksek bir maaş varsa, şanslısınız. Amerikan Ekonomik Araştırma Enstitüsü'ne göre, 25-32 yaşları arasındaki üniversite mezunları, üniversiteye gitmeyenlere göre her yıl 17.000 $ daha fazla kazanıyor ve aynı yaştaki Y kuşağının %72'si, derecelerinin zaten ödendiğini söylüyor. Ve 32 yaşın üzerindeyseniz? Merak etme! Kazanç gücünüzün üst sınırı yoktur. Dereceyi kemerinizin altına alın ve hangi yaşta olursanız olun, hayallerinizin gerçeğe bir adım daha yaklaştığını görebilirsiniz.

 

6. Size güven ve dayanma gücü verir

Bir derece, birçok kişi tarafından zekanızın kanıtı olarak kabul edilir. Lise düzeyinde bile, belirli bir konuda sertifika almak, dış dünyaya o konuda derinlemesine bilgi sahibi olduğunuzu ve zorlu senaryoları sonuna kadar sürdürebileceğinizi kanıtlamanın bir yoludur. Zor zamanları, son teslim tarihlerini, bilgisayar başında geçirilen geceleri, çılgınca ödevinizi yazarak atlatabilirsiniz. Bunu yaptınız ve bu kendinize inanmanıza ve başkalarının (işverenlerin) size inanmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bilgi risklerinde bir adım önde olacaksınız - bir konudaki en son kitapları, makaleleri ve öğrenimleri incelemeye zaman ayırarak, yalnızca genel bilgiye sahip olanlara kıyasla konunuz hakkında derinlemesine bir anlayışa sahip olacaksınız.

 

7. Eğitim, finansal zekanızı keskinleştirir

Dürüst olalım - derecenizi almanın büyük bir kısmı, kısa vadede kursu bitirmeye yetecek kadar paraya sahip olabilmeniz için mali durumunuzu yönetmektir. Yarı zamanlı bir işten haftada 100$ kazanmayı öğrenmek veya öğrenim ücretleri için verilen kredilerin faiz oranlarını okumak gibi basit şeyler bile, sizi yaşam için iyi bir yere getirecek bütçeleme becerileri ve ekonomik anlayış geliştirmenize yardımcı olabilir.

 

8. Eğitim, enerjinizi kanalize etmenize yardımcı olur

Ahşap işleri veya işletme ekonomisi, şarkı söyleme veya kodlama öğreniyor olsanız da, bir müfredatı baştan sona takip etme şansı, enerjinizi vücudunuzdan ve beyninizden hedeflenen bir şekilde başka bir şeye kanalize etme şansı verir. Yeni bir beceri veya konu öğrenmek, genel olarak yaşam hakkında daha enerjik, amaçlı ve olumlu hissetmenize yardımcı olabilir.

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya