Birçok araştırma, yeni beceriler öğrenmenin hayatınızı iyileştirmenin inanılmaz bir yolu olduğunu belirtiyor. Ama özellikle nasıl? Sadece kendinize farklı, yeni ve potansiyel olarak faydalı bir şey denemenize izin vererek, hayatınızın önemli ölçüde geliştirilebilecek 10 alanına bakıyoruz!

1. Yaşam kalitenizi artırın.
Öğrenmek, ihtiyacınız olduğunda size bir kaçış, aradığınızda bilgi ve harika ve tatmin edici bir eğlence sağlar.

Geçici bir kaçış ya da uzun süreli yeni bir hobi bulmak için atölyelerimizi otlatabilirsiniz. Her iki durumda da, vardıktan birkaç dakika sonra emileceksiniz.

2. Stresi azaltın.
Yeni bir hobi harika bir stres giderici olabilir. Normal davranış kalıplarımızdan çıkmamıza yardımcı olur. Beynimize günlük endişelerimizden başka düşünecek bir şey verir. Bu sadece geçici bir oyalama olabilir, ancak zihnimize ve bedenimize stresli şeyler dışında bir şey düşünmenin mümkün ve arzu edilir olduğunu gösterir.

3. Güven kazanın.
Bir şeyi öğrenmeyi başardığımızda daha iyi hissederiz, kendimize ve her türlü yeni görevin üstesinden gelme yeteneğimize daha fazla güveniriz.

Kendin Yap projelerinin üstesinden gelmek için özgüven kazanmak, öğrencilerin Kendin Yap derslerimize katılmasının en yaygın nedenlerinden biridir.

4. Bilgi güçtür.
Bilgiye sahip olduğunuzda, birçok şeyi başarma gücünüz vardır. Yeni bir şey öğrenmenin en önemli nedenlerinden biri, öğrendikçe güç kazanmanızdır. Bu yeni bulunan güç, evinizde veya sahip olduğunuz bir şeyi tamir etmek, onarmak veya yapmak için başka birine ihtiyacınız olmayacağı anlamına gelir. Bunu kendin yapma yetkisine sahipsin!

5. Akıl sağlığınızı iyileştirin.
Öğrenmenin zihinsel sağlığımız üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmasının bir nedeni, genellikle hedefler veya hedefler belirlemek ve bunlara ulaşmakla ilgili olmasıdır. Bu başarı duygusu, bir projeyi tamamlamak, bu başarı hissini kazanmanın tatmin edici bir yoludur.

Eve götürebileceğiniz bir projeyi tamamlamayı da içeren harika ahşap işleri veya döşeme kursları sunuyoruz.

6. Sosyalleşme.
Öğrenmek genellikle sosyal bir aktivitedir ve diğer insanlarla bağlantı kurmamıza yardımcı olabilir ki bu bazen günümüzün elektronik dünyasında anlamlı bir düzeyde yapılması zordur. Sosyal bağlantılar, zihinsel sağlığımız için hayati öneme sahiptir.

El sanatları derslerimizden birinde bir fincan kahvenin ve bir şekerlemenin tadını çıkarmak, yeni bağlantılar kurmanın bazen yokuş yukarı bir meydan okuma gibi hissettirdiği Central London'da sosyalleşmenin oldukça güzel bir yoludur.

7. Bencil olun.
Yeni bir şey öğrenmek, biraz "bana zaman ayırmak" için ihtiyacınız olan bahane olabilir. İşten veya aileden uzak zaman. Kendinizle bir randevu. Sadece aklı başında kalmanı sağlayabilir.

Yeni bir şeyler öğrenme konusunda daha sürükleyici bir deneyim yaşamak isteyenler için hafta içi veya hafta sonları akşamları (evet, eşiniz çocukları yatırır) atölye çalışmaları sunuyoruz.

8. İyi eğlenceler.
Yeni bir şey öğrenmeye karar vermek heyecan vericidir: dünya büyüleyici beceriler ve yeteneklerle doludur. Ve sadece nihai sonucu değil, onları keşfetme süreci de keyifli ve ödüllendirici.

9. Bir örnek belirleyin.
Çocukların, ebeveynlerinin öğrenme konusundaki heyecanlarını ifade etmelerini gözlemlemek kadar ilgisini çeken hiçbir şey yoktur. Çocuklarınıza da öğrenmek istemeleri için ilham verin. Daha da iyisi, birlikte öğrenin ve yaşam için ortak bir ilgiyi paylaşın.

Tabure Yapmak için ahşap atölyemiz, bir ebeveynin/çocuğun bir araya gelmesi için özellikle uygun bir atölyedir.

10. Yeniden keşfedin.
Birçoğumuz daha güvenli bir kariyer yoluna odaklanmak için bir zamanlar hevesli olduğumuz bir şeyden vazgeçtik. Ama sıkmıyor mu? Uzun süredir ihmal ettiğiniz hobiniz için hala beceri ve tutkunuz olup olmadığını bilmek istemez miydiniz?

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya