Mobil uygulamalar, İngilizce öğrenmek için harika bir araçtır. Hızlı, erişimi kolay ve eğlencelidirler. Telefonunuzda mini bir sınıfa sahip olmak gibi - canınız sıkıldığında vakit gecirmek için faydalı ve eğlenceli bir çözümdür. Uygulamalar gerçek hayattaki öğretmeninizin yerini alamasa da normal İngilizce derslerinize harika katkılar sağlar. Birçoğu kelime bilgisi, dil bilgisi dersleri, hikaye kitapları ve müzikler için oyunlar sunar. Öyleyse, henüz bir tane indirmediyseniz, ne bekliyorsunuz? İşte İngilizce öğrenmek için favori uygulamalarımız!

 

1. Duolingo – Çok Yönlü İngilizce Öğrenme Uygulaması

 

Dünyanın en popüler dil uygulamasını duyduğunuzdan eminiz! Ancak 34 saatlik Duolingo'nun bir üniversite dönemi dil kursuna eşit olduğunu biliyor muydunuz?

Bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri, diğer gerçek oyunculara karşı yarıştığınız lider tablosu yarışmasıdır. Seviyelerin kilidini açtığınız ve sanal paralar kazandığınız, ancak tüm bu süre boyunca yeni kelimeler ve gramer yapıları topladığınız bir oyun gibi geliyor. İngilizce öğrenmek hiç bu kadar eğlenceli ve bağımlılık yapıcı olmamıştı!

 

2.Quiz your English– Sınava hazırlık için en iyisi

 

Bir sınava hazırlanıyorsanız, Quiz your English yeni favori uygulamanız olacak! Cambridge Assessment English tarafından tasarlanmıştır ve Cambridge B2 First ve IELTS için özel olarak hazırlanmış seviyeler vardır. Gerçekte bulacağınız kelime ve dil bilgisini görmeyi bekleyebilirsiniz ve yaklaşan bir Cambridge sınavınız varsa, uygulamada oynamak tüm bu yoğun hazırlıktan sonra hafif bir rahatlama sağlayabilir. Hatta arkadaşlarınıza ve ailenize karşı oynayabilirsiniz!

 

3.The British Council – Dilbilgisi için en iyisi

 

Bu, gramer ile başa çıkmak için harika bir şey. Learn English British Council uygulamasında çeşitli konularda dersler ve oyunlar bulunur. Başlangıç seviyesindeki Emirler, Sorular, Simple Present ve Gerund'lardan başlayarak, Modal Yükümlülük ve Gereklilik Fiilleri üzerine ileri derslere kadar - herkes için bir şeyler var. Bitirdikten sonra, ilerlemenizi kontrol etmek ve ne kadar geliştiğinizi görmek için 'test'i tıklayın.

 

4.6.000 Words – Kelime dağarcığı için en iyisi

 

Söz dağarcığınızı genişletmek söz konusu olduğunda, genellikle basit yol en iyisidir! FunEasyLearn, metin ve resimlerle yeni kelimeler öğrenmenize yardımcı olan eğlenceli bir uygulama oluşturdu. Uygulama, temalara göre sınıflandırılmış 6000 sözcük öbeğine sahiptir. Spor ve Yemek gibi bariz temalar içerirler ancak alt konular hokey, diş hekimliği, taşlar ve iç organlar kadar spesifiktir, bu nedenle öğreneceğiniz kelime dağarcığı aslında oldukça gelişmiştir.

 

5.Beelingu – Okumak için en iyisi

 

Bu hikaye anlatımı uygulaması, okuma alıştırması yapmak için mükemmeldir. Yan yana iki farklı dilde bir hikaye anlatmak için akıllıca tasarlanmıştır. Önce İngilizce okursunuz, sonra kendi dilinizde kontrol edebilirsiniz. Karaoke tarzı metin, aynı anda hem dinlemenize hem de okumanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca çocuk klasikleri ve popüler masallardan bilim ve teknoloji makalelerine kadar seçebileceğiniz çok sayıda ilginç içerik var. İngilizce okumak ilginç hale geldi!

 

6.HelloTalk – Konuşmak için en iyisi

 

Uygun bir konuşma partneriniz yok mu? Sorun değil! HelloTalk, sizi 15 milyondan fazla üyeye bağlayan ücretsiz bir uygulamadır. Bu, kesinlikle sana İngilizce öğretecek bir anadili bulacağın anlamına geliyor. Tek sorun, karşılığında onlara kendi dilinizi öğretmek zorunda olmanızdır - bu bir dil değişimi gibi çalışır. Görüntülü arama yapamayacak kadar utangaçsanız panik yapmayın! Çeviri ve telaffuz araçlarının yanı sıra metin ve ses kaydı seçeneği de vardır.

HelloTalk'u buradan indirin.

 

7.Grammarly – Yazmak için en iyisi

 

Yazınızı geliştirmenize yardımcı olacak birçok uygulama var. Ve HelloTalk gibi olanlar sizi anadili İngilizce olan biriyle bile bağlar. Ancak anında düzeltmeler arıyorsanız, Grammarly en iyi seçeneğinizdir! Sadece hataları kontrol etmekle kalmaz, aynı zamanda aynı hatayı tekrar yapmamanız için hatanızın bir açıklamasını da verir. Telefonunuzda kullanmak için klavyeyi indirin ve gittiğiniz her yerde yazım denetimi yapın. Daha resmi görünmek ister misiniz? Grammarly ayrıca tonunuzu da kontrol eder, böylece bir daha asla yanlışlıkla resmi olmayan bir e-posta göndermezsiniz!

Grammarly'yi buradan indirin.

 

8.BBC Learning English – Günlük İngilizce için en iyisi

 

BBC Learning English kesinlikle biraz tuhaf olmakla ün yapmış ve onların İngilizce öğrenmeye yönelik uygulamaları da farklı değil! Bu uygulamanın en sevdiğimiz özelliği, izlemesi sadece 3 dakika süren mini günlük derstir. Yeni kelimeler öğrenin, haberleri dinleyin ve günlük İngilizce pratiği yapın.

BBC Learning English'i buradan indirin.

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya