Size üniversite diploması almanızı söyleyen ortalama insanlarla çevrili misiniz? Eh, örgün eğitim ortalama bir hayat yaşamak için iyidir. Ama ekstra sıradan bir hayat ve hayalini kurduğunuz hayatı yaşamak istiyorsanız, kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Kendi kendine eğitim, hayatta başarı ve büyüme için önemlidir.

Kendi kendine eğitim olmadan başarılı olmak imkansızdır.

Çoğu insan örgün eğitimi seçer ve dereceyi tamamladıktan sonra kendilerini eğitmeyi bırakırlar.

Ancak hayatta başarılı olmak için kendinizi eğitmeniz gerekir. Zihniyetinizi en iyi kitaplarla doldurun.

Örneğin kişisel gelişim kitapları, iş kitapları, ilham verici kitaplar vs. okuyabilirsiniz.

Ancak kendinizi eğitmeye başlamadan önce, başarı için neden bu kadar önemli olduğuna dair zihninizi ikna etmeniz gerekir.

İşte Kişisel Eğitim Başarı İçin Neden Önemli?

 

 

1. Alışılmışın dışında düşünmenizi sağlar.


Kendi kendine eğitim, kutunun dışında düşünmenizi sağlayacaktır. Sizi yeni bir insana dönüştürür. Kendinizi eğitmeye başladığınızda, beyniniz dar zihniyetten çıkacaktır. Ve zihniyetinizi genişletmeye başlayacak.

Herhangi bir sorunu zorlanmadan çözebileceksiniz. Kendi kendine eğitimi hiç denemeyen çoğu insan her zaman aynı yerde kalır.

Üniversite diplomasını aldıktan sonra öğrenmeyi bırakırlar ve bu onların alışılmışın dışında düşünmelerini engeller.

Ancak başarılı insanlar okur ve kendilerini eğitirler. Kutunun dışında düşünmelerini sağlar.

 

 

2. Sizi diğerlerinden daha akıllı yapar.


Başkalarından daha akıllı olmak istiyorsanız, kendinizi eğitmeye başlayın. Bu, hayatınızı sonsuza dek değiştirecek. Size başarı ve büyüme hakkında birçok bilgi verecektir.

İnsanların çoğu ortalama kalır çünkü asla kendi kendine eğitimi seçmezler. Kendilerini diğerlerinden daha akıllı sanıyorlar ama gerçek bu değil. Kendilerini sadece akıllı bir insan olarak hayal ederler.

Ancak başarılı insanlar, yaşam boyu öğrenmeye inandıkları için akıllı olduklarını asla kabul etmezler. Kendilerine “hayat öğrencisi” diyorlar.

Başarı için öz eğitimin önemli olduğuna inanırlar ve bu nedenle her gün yeni şeyler öğrenerek kendilerini geliştirirler.

 

 

3. Sizi iyimser bir insan yapar.


"Karamsar insan her fırsatta her zaman bir zorluk görür ve iyimser insan her zorlukta her zaman fırsat görür".

Kendi kendine eğitim sizi iyimser bir insan yapacak çünkü daha fazla referansınız olacak. Yani “o yapıyorsa ben de yapabilirim” gibi düşüneceksiniz.

Ne yazık ki, çoğu insan asla tavsiye aramaz, bu yüzden hayatta başarılı olmanın zor olduğuna inanırlar.

Bu nedenle kendinizi eğitmeniz gerekir. Başarılı olmak için kullanabileceğiniz kendi kendine eğitimin birçok faydası vardır.

 

 

4. Sizi zengin biri yapar.


Kendi kendine eğitim kesinlikle sizi zengin edecek. Milyonerlerin %85'i kendi kendine milyonerdir. Bu zenginlikleri kendi kendilerine eğitimden elde ettiler.

Kendi kendine eğitim size finansal zeka verecektir. Finansal zekaya sahip olduğunuzda, hiç şüphe yok ki zengin olacaksınız.

Çoğu insan sadece üniversite diplomasıyla zengin olabileceğine inanır ama gerçek farklıdır. Milyarderlerin %30'u üniversiteyi bırakıyor. Ve bu milyarderler toplam nüfusun %85'ine sahip.

Kendi kendine eğitimin hayatta başarı ve büyüme için önemli olmasının nedeni budur.

 

 

5. Sizi daha iyi bir iletişimci yapacaktır.


Harika iletişim becerisine sahip insanlar genellikle başkalarının kalbini kazanır. Dale Carnegie'nin "arkadaş kazanma ve insanları etkileme" gibi iletişimle ilgili birçok kitabı var.

Başarılı olmak istiyorsanız, harika bir iletişimci olmanız gerekir. Bu, uzun vadede başarı için size yardımcı olacaktır.

Çoğu insan başkalarıyla profesyonel olarak iletişim kurmakta iyi değildir.

Ne yazık ki, bu yüzden ortalama insanlarla çevrili olmayı seviyorlar.

 

 

6. Büyük düşünmenizi sağlar


Hayatta büyük düşünmek çok önemlidir. Kendi kendine eğitim başarı için önemlidir çünkü diğer başarılı insanlar gibi büyük düşünmenize yardımcı olur.

Sınırların ötesinde düşünmenizi sağlar ve bu, insanların hayatta başarılı olmasının en büyük nedenidir.

Çoğu insan büyük düşünmekten hoşlanmaz çünkü başarmanın imkansız olduğuna inanır.

Hayatta yüksek düzeyde başarı elde etmek istiyorsanız, büyük düşünmeniz gerekir. Ve bu kendi kendine eğitimden gelecek. Ne kadar çok referansınız olursa, o kadar büyük düşünürsünüz.

 

 

7. Sizi durdurulamaz yapacak.


Kendi kendine eğitim seni durdurulamaz yapacak. Kendinizi eğitmeye başladığınızda, hayatta daha üretken olacaksınız. Ne kadar üretken olursanız, o kadar durdurulamaz olursunuz.

Hedeflerinize ulaşmanıza kimsenin engel olamayacağı seviyede olacaksınız.

Çoğu insan başkalarını dinler ve sonunda dururlar. Bu doğru yol değil.

Başarılı insanlar asla arkadaşlarını, ailesini, tanıdıklarını veya interneti dinlemezler. Bir şeyi yapabileceklerine inanırlarsa, sonunda yaparlar.

Daha üretken olmanın en iyi 10 yolunu bilmek istiyorsanız bunu okuyun.

İşte kendi kendine eğitimin başarı için önemli olmasının nedenleri.

Bu bilgilerden onları haberdar etmek istiyorsanız, bunu şimdi arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşın.

Paylaş

Menü
Eğitimler
Arama
Medya